PC spelers kunnen GTA The Trilogy nog steeds niet spelen

News
vrijdag, 12 november 2021 om 13:30
gta trilogy nme headerf1633707380
11 november is Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition uitgekomen, maar niet lang daarna is de Rockstar Game Launcher offline gegaan. Hierdoor kunnen PC spelers de trilogie nog steeds niet spelen.
Op Twitter maakte Rockstar bekend dat de Rockstar Game Launcher tijdelijk offline zou zijn wegens onderhoud. Dit gebeurt wel vaker, maar deze keer begon de onderhoud net na de release van de GTA Remastered Trilogy. Het onderhoud duurt nu ook al langer dan 12 uur, dus kunnen spelers die de game hebben aangeschaft deze niet spelen en dat zorgt voor frustratie.

Games van Rockstar niet te spelen

Het is niet alleen onmogelijk om GTA The Trilogy te spelen, ook games zoals GTA 5 en Red Dead Redemption 2 zijn tijdelijk offline. Dit komt doordat deze games via de Rockstar Game Launcher gelanceerd moeten worden. Dus wanneer de Launcher niet werkt, werken de games ook niet.
Sommige spelers vinden dus dat Rockstar de games op een andere launcher moet zetten, zoals bijvoorbeeld weer op Steam. Dan is het namelijk wel mogelijk om de game te blijven spelen, zonder dat het platform waar je de game op hebt online hoeft te zijn.
Het is erg zuur voor spelers die dus gehoopt hadden de verbeterde trilogie te kunnen spelen op de dag van de release. Vanuit Rockstar blijft het verder stil en is er ook geen verwachting van wanneer de Launcher weer online zal zijn. Ook zou de PC versie voor GTA The Trilogy niet meer aan te schaffen zijn, de reden hiervoor is niet door Rockstar bekendgemaakt.