Twee Pokémon-klassiekers nu te spelen op Switch

News
woensdag, 09 augustus 2023 om 9:00
20211005 switcholed8f1633465772
Miljoenen mensen spelen nog altijd de nieuwste Pokémon-games, maar je hoeft niet ver te zoeken naar een oude fan die vindt dat de games vroeger beter waren. Voor die mensen en natuurlijk ook voor fans die graag (opnieuw) kennis willen maken met klassieke games, zijn er nu twee Pokémon games op Switch te spelen.
Met de toevoeging van Game Boy en Game Boy Advance aan Nintendo Switch Online zagen veel Pokémon-fans meteen mogelijkheden. De Pokémon-games die oorspronkelijk voor die systemen verschenen zijn nog altijd zeer geliefd. Maar tot dusver zijn titels als Red en Blue nog steeds nergens te bekennen op Switch Online.
Maar er zijn nog veel meer leuke Pokémon-games uit datzelfde tijdperk en twee daarvan zijn nu wel beschikbaar gemaakt op Switch. Het gaat om Pokémon Trading Card Game voor de Game Boy en Pokémon Stadium 2 voor de Nintendo 64. Beide zijn per direct te spelen als je het juiste Switch Online abonnement hebt (standaard voor Trading Card Game, Expansion Pack voor Stadium 2).
In Pokémon Trading Card Game kun je een avontuur beleven waarin je een digitale versie van het gelijknamige kaartspel speelt. De eerste drie sets van het echte kaartspel zijn in de game opgenomen. Houd je meer van traditionele Pokémon-gevechten, dan kun je die naar hartelust beleven in Pokémon Stadium 2 met de 251 Pokémon uit de eerste twee generaties.

Komen de oorspronkelijke Pokémon games naar Switch Online?

Het is niet bekend of de klassiekers uit de mainline Pokémon-reeks ooit op Switch Online zullen verschijnen. Het is ooit al aangetoond dat alle features op de Switch zouden werken, maar dat bewijst alleen dat de Game Boy emulator voor Switch Online perfect werkt. Of de oude Pokémon-games ooit op deze manier te spelen zijn, is aan The Pokémon Company.