Troy Leavitt verlaat Hogwarts Legacy studio na controversieel YouTube-kanaal

News
vrijdag, 05 maart 2021 om 10:30
hogwarts legacy desktopf1609859998
Avalanche Software moet op zoek naar een nieuwe lead designer. Troy Leavitt, die de ontwikkeling van Hogwarts Legacy leidde, is namelijk vertrokken na ophef over zijn YouTube-kanaal.
Het gaat de laatste tijd niet goed met de reputatie van de Harry Potter franchise. Zo komt schrijver J.K. Rowling geregeld in het nieuws met controversiële uitspraken over niet alleen haar boekenreeks, maar ook over andere zaken. Zo ligt Rowling vaak in de clinch met de transgender-gemeenschap door haar uitspraken.
Daar is nu ook nog een ander controversieel figuur bijgekomen. Zo werd vorige week namelijk bekend dat de hoofdontwikkelaar van Hogwarts Legacy, Troy Leavitt, een controversieel YouTube-kanaal heeft. Op het kanaal zijn onder andere anti-feministische en pro-Gamer Gate video’s te zien. Nadat Leavitt aan de slag is gegaan bij Avalanche Software heeft hij alleen geen nieuwe video’s meer gemaakt.

Leavitt gaat terug naar YouTube

Na de onthulling van zijn YouTube-kanaal is er veel controverse ontstaan over de ontwikkelaar van Hogwarts Legacy, maar Troy Leavitt kon ondertussen ook op veel steun rekenen. Het leek er dan ook op dat de lead designer kon aanblijven, maar Leavitt heeft nu zelf besloten om op te stappen. Dat heeft hij gemeld in een Tweet. Hij zal binnenkort een video’s over de situatie uitbrengen op zijn YouTube-kanaal.
De ontwikkeling van Hogwarts Legacy zal ondertussen gewoon doorgaan, maar fans moeten sowieso nog wat geduld hebben. Eerder is namelijk al bekendgemaakt dat de Harry Potter game is uitgesteld naar 2022.

Populair Nieuws