'Naam en setting van nieuwe Call of Duty Black Ops nu al gelekt'

News
donderdag, 23 november 2023 om 10:30
call of duty black ops headerf1597402615
De nieuwe Call of Duty is pas net uit, maar nu gaan er alweer geruchten over de titel die we in 2024 kunnen verwachten. Naar verluidt is namelijk nu al de naam, en ook de setting, van de aankomende Call of Duty Black Ops gelekt.
Normaal kunnen spelers wel even vooruit met een nieuwe Call of Duty, maar bij veel fans gaat de focus nu al op 2024. Call of Duty Modern Warfare 3 is namelijk niet bepaald goed ontvangen, met een extreem korte campagne, technische problemen en wel heel veel aanwijzingen dat het eigenlijk gewoon een uitbreiding is. In onze review kreeg de game daarom slechts een 4.5.
Voor Modern Warfare 3 zou ontwikkelaar Sledgehammer Games ook maar anderhalf jaar te tijd hebben gehad, in plaats van de gebruikelijke drie jaar. Gelukkig lijkt Treyarch wel genoeg tijd te krijgen voor de Call of Duty die uit moet komen in 2024. De laatste titel waar de studio namelijk de hoofdverantwoordelijke voor was, was Call of Duty Vanguard uit 2021.
Het lijkt er nu ook op dat de naam van de volgende game in de franchise al bekend is - en ook meteen de setting. Volgens Jez Corden van Windows Central wordt het namelijk Call of Duty Black Ops Gulf War. Daarmee zou ook de trend van Call of Duty Black Ops Cold War worden voortgezet.

Vergeten rol in de Golfoorlog

Zoals de naam verklapt zal de game zich afspelen tijdens de Golfoorlog in Irak. De eerste Golfoorlog om precies te zijn, in de jaren 90. De focus zal liggen op de CIA en de rol van de Verenigde Staten in het conflict.
Daarnaast zal Call of Duty Black Ops Gulf War naar verluidt ook weer een Zombies-modus krijgt over verschillende rondes, zoals in eerdere versies van Black Ops.