Toto Wolff vindt Adrian Newey niet de beste 'technische leider' in F1

News
donderdag, 18 januari 2024 om 14:00
adrian neweyf1683020174
Door de jaren heen heeft Adrian Newey voor verschillende teams titelwinnende auto’s gemaakt, met twaalf titels in totaal op zijn naam. Toch vindt Toto Wolff de ontwerper niet de beste technische leider in de Formule 1.
De afgelopen twee jaar heeft Max Verstappen enorm veel Grands Prix gewonnen. Met name in 2023 heeft de Nederlander zijn slag geslagen en een bizarre hoeveelheid records verbroken. Sommige fans vinden dat Verstappen zijn succes vooral te danken heeft aan Adrian Newey, de ontwerper bij Red Bull Racing.
Daar is Toto Wolff het duidelijk niet mee eens, want de teambaas van Mercedes vindt Newey niet eens de beste technische man in de Formule 1 - ondanks dat hij twaalf WCC-winnende auto’s heeft ontworpen. Dat heeft Wolff laten weten in een blogpost op de website van Mercedes, nadat het team het contract heeft verlengd van technisch directeur James Allison.

“Ik ben erg blij dat James zijn toekomst voor de lange termijn aan het team heeft verbonden. Simpel gezegd is hij de meest indrukwekkende technische leider in onze sport. Zijn gladiatorenmentaliteit, zijn kennis, ervaring en vastberadenheid maken hem tot de allerbeste.”

Terugkeer van het oude Mercedes?

Allison was eerder bij Mercedes verantwoordelijk voor de dominante auto’s voor het team. De Brit ging later alleen aan andere projecten werken, waarna Mike Elliott de nieuwe technisch directeur werd. Dat laatste was alleen geen succes, nadat Elliott en zijn team de W12 en W13 introduceerden.
In 2023 is Allison teruggekeerd als technisch directeur voor het team. De W14 zal weer de eerste auto zijn sinds de nieuwe reglementen waar hij zelf helemaal voor verantwoordelijk is.

Populair Nieuws