EA lanceert nieuw deel van een zombie-klassieker

News
donderdag, 18 januari 2024 om 14:30
65a55ab7614a61f1705568416
Zombie-fans hebben weer iets om van te genieten. Na 15 jaar keert publiekslieveling Plants vs Zombies terug naar zijn roots met een nieuw deel in de serie.
Nog geen 15 jaar geleden maakte Popcap Games veel gamers blij met de release van de tower defense game Plants vs Zombies. In deze 2D game moest je het huis van de knettergekke Dave verdedigen tegen een grote diversiteit aan zombies door verschillende soorten planten in hun pad te poten.
De game bleek een grote hit en kreeg diverse vervolgen, ports en spin-offs, waarvan de 3D shooter serie Garden Warfare de meest bekende is. De game was er mede verantwoordelijk voor dat Popcap in 2011 overgenomen werd door EA voor een prijs van 750 miljoen dollar.
Inmiddels is het laatste deel uit de originele serie alweer zo'n 10 jaar oud en is het hoog tijd voor een nieuw deel. Dat vond EA ook en na een lange tijd in ontwikkeling te zijn en diverse valse starts is Plants vs Zombies nu eindelijk officieel verschenen.
De release betreft een soft launch, wat betekent dat nog niet iedereen meteen over de game kan beschikken, maar in tegenstelling tot eerdere pogingen kunnen gamers in Nederland dit keer wél met de game aan de slag.

Plants vs Zombies 3 gratis

Het derde deel van Plants vs Zombies is een feest van herkenning voor wie de eerdere delen gespeeld heeft. Oude bekenden als de Sunflower, Peashooter en Wall-nut zijn weer terug, samen met nieuwe planten die je kan inzetten om je tuin zombie-vrij te houden. Natuurlijk is ook de bekende Dave-humor weer aanwezig.
De game kent meer dan 100 levels met aanstormende zombies en EA belooft dat er regelmatig nieuwe levels toegevoegd zullen gaan worden. Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd waarin je je tuinier-kwaliteiten kan meten met andere zombie-knallers. Het is aan jou om te voorkomen dat Dr. Zomboss Neighborville niet om kan vormen tot Zomburbia.