PS5 én PS4 versloegen Xbox Series X in 2023

News
donderdag, 18 januari 2024 om 13:30
xbox series xf1637772091
PlayStation is in veel console-generaties een stuk populairder dan Xbox. Het is inmiddels al vaker gebleken dat de PS5 het stukken beter doet dan de Xbox Series X. Nu blijkt alleen dat zelfs de PS4 het nog steeds beter doet dan de nieuwste Xbox.
Verkoopdata van game-verkopen in 2023 laten zien dat er in Europa niet bijzonder veel verkocht wordt op Xbox Series X (via GamesIndustry.biz). Van alle platforms worden er de minste fysieke games verkocht op Xbox Series X. Zelfs op de tien jaar oude PlayStation 4 is afgelopen jaar meer software verkocht dan op Xbox.
Uiteraard is de PS4 niet de grootste wat betreft game-verkopen. De meeste games werden verkocht op PC, gevolgd door de PS5 en Nintendo Switch. Pas daarna komen de PS4 en Xbox Series X om de hoek kijken. Verkopen op PS4 zullen vast uiteindelijk zakken naar onder de Xbox Series X, want vergeleken met vorig jaar is de verkoop van PS4-games gedaald, terwijl de verkoop op Series X nog stijgt.
Dat er op Xbox weinig games verkocht worden heeft er niet alleen mee te maken dat het een minder populair platform is. Microsoft heeft namelijk ook veel succes met Game Pass, dus er worden heel wat speeluren gemaakt op Xbox-consoles in games die de speler nooit heeft gekocht, laat staan fysiek in huis heeft.

Europese game-verkopen iets gegroeid

Over alle platforms bekeken zijn er in Europa trouwens meer games verkocht in 2023 dan in 2022. Het waren er zo’n 182 miljoen, 1,7 procent meer dan in 2022. Eerder gepubliceerde data laat zien dat de Hogwarts Legacy, EA Sports FC 24 en Zelda: Tears of the Kingdom het meest over de toonbank gingen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties