'Hamilton is verboden om collega's van Mercedes naar Ferrari mee te nemen'

News
vrijdag, 09 februari 2024 om 11:00
lewis hamilton abu dhabi 2023f1706882512
Na de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari is het de vraag hoeveel collega’s van Mercedes zullen volgen. Maar naar verluidt is het verboden voor Hamilton om anderen mee te nemen.
Toen Lewis Hamilton vorige week zijn verrassende overstap naar Ferrari voor 2025 aankondigde, was ook al snel de vraag wie er allemaal met hem mee zou gaan. De succesvolste periode van Ferrari met Michael Schumacher, kwam ook doordat de coureur Jean Todt meenam als teambaas en Ross Brawn als technisch directeur.
Het lijkt dan ook een goede optie voor Hamilton om een aantal mensen bij Mercedes mee te nemen naar zijn nieuwe team, met in het bijzonder Pete Bonnington. De Brit is al jarenlang de race engineer van Hamilton en de twee hebben een zeer goede band, wat essentieel is voor een F1-coureur.
Maar naar verluidt zou Hamilton niemand mee kunnen nemen naar Ferrari. Of tenminste, niet als hij ze zelf benadert. Het doorgaans goed ingelichte Motorsport.com meldt namelijk dat een clausule in het contract van Hamilton is opgenomen, waarin staat dat de coureur geen personeel mag benaderen voor een overstap als hij zelf vertrekt.
De collega’s van de zevenvoudig wereldkampioen zouden dan vanuit eigen beweging contact moeten opnemen met Ferrari.

Blokkade voor Vettel

Zulke clausules zouden gebruikelijk zijn in de contracten van hooggeplaatste personeel, om een complete exodus bij een bedrijf te voorkomen. Zo zou het ook al eerder zijn voorgekomen in de Formule 1 met Sebastian Vettel.
Toen de Duitser vertrok bij Red Bull Racing om voor Ferrari te gaan rijden, wilde hij eigenlijk race engineer Guillaume ‘Rocky’ Rocquelin meenemen. Dat werd alleen geblokkeerd door een clausule in het contract van Vettel.