Tom Holland als Romeo laat theaterstoelen snel vollopen

News
dinsdag, 09 april 2024 om 7:00
the crowded room tom hollandf1687875082
Tom Holland is inmiddels een grote naam in Hollywood en ook vooral daarom bekend. Maar de acteur begon in het theater en staat binnenkort weer op de planken. De productie doet nu al enorm goede zaken.
De werken van William Shakespeare zijn inmiddels ruim vierhonderd jaar uit, maar worden nog steeds vaak uitgevoerd. Tom Holland speelt binnenkort bijvoorbeeld in een nieuwe productie van Romeo & Juliet in het Londense West End. Maar wie had gehoopt daar een kaartje voor te scoren is te laat.
Mogelijk omdat Hollands naam aan het project verbonden is, is de productie namelijk al helemaal uitverkocht. Dat is bovendien in heel korte tijd gebeurd: Deadline schrijft dat alle tickets (van 200 pond per stuk) in minder dan 2 uur tijd verkocht waren. De voorstelling is van mei tot augustus 12 weken lang te zien en er zijn 8 voorstellingen per week. Dat zijn dus heel wat kaartjes om te verkopen.

Ver van huis tweede kans voor Tom Holland in Romeo & Juliet?

Er is mogelijk toch nog een kans om Hollands Romeo in het theater te zien, maar dan zul je, in ieder geval als Nederlandse fan, wel iets verder moeten reizen. Naar verluidt stopt het stuk namelijk niet helemaal nadat de West End-shows zijn afgelopen. De productie zou na de zomer verhuizen naar Broadway, in New York.
Het lijkt alleen niet heel aannemelijk dat de productie daarna nog veel verlengd wordt. Tom Holland is een gewild acteur en zal op een gegeven moment weer op een set verwacht worden om Spider-Man, Nathan Drake of iemand heel anders te moeten spelen. Deze versie van Romeo & Juliet zal niet snel een Soldaat van Oranje worden.
Holland speelt zijn Romeo trouwens tegenover een Juliet van een wat minder bekende actrice. Zij wordt namelijk gespeeld door Francesca Amewudah-Rivers. Zij heeft al vaker in het theater gewerkt, maar is daarbuiten eigenlijk alleen bekend van een rol in de BBC-serie Bad Education.