Wist je dat Tom Holland en een Avatar 2-ster een gekke ervaring delen?

Article
zondag, 03 december 2023 om 15:00
avatar the way of waterf1700578024
James Cameron heeft aardig de tijd genomen voor Avatar: The Way of Water. Dat betekent wel dat een aantal acteurs flink de tijd had om zich voor te bereiden op een rol. Dat heeft gezorgd voor een merkwaardige overeenkomst tussen Avatar 2-ster Sigourney Weaver en Tom Holland.
Avatar: The Way of Water is nu ongeveer een jaar oud en binnenkort kunnen fans zich opnieuw in die wereld storten met Avatar: Frontiers of Pandora. Je kunt zeggen wat je wil van deze franchise, maar de makers steken er in ieder geval flink tijd in. Dat geldt niet alleen voor regisseur James Cameron, maar ook voor Sigourney Weaver.

Een bijzondere rol voor Sigourney Weaver

Als je Avatar: The Way of Water hebt gezien weet je waarschijnlijk dat sci-fi koningin Sigourney Weaver een vrij opmerkelijke rol speelt. Ruim in de 70 speelt Weaver namelijk de rol van een 14-jarige, terwijl Cameron met andere jonge personages juist graag wilde dat de acteurs niet te oud waren. Fysiek komt Weaver ermee weg, omdat ze de rol speelt met behulp van motion capture, maar qua levenservaring staat Weaver natuurlijk best een eindje van een tiener af.
Vandaar dat Weaver besloot haar innerlijke tiener te vinden. Daarvoor heeft ze een interessante aanpak gevonden. Ze besloot namelijk weer naar school te gaan.
5 redenen waarom tom holland een geweldige spider man is 152435 1f1668169070

Een bekende tactiek

Die methode om je voor te bereiden op een rol kan je bekend voorkomen. Het is immers een welbekend weetje dat Tom Holland ook naar school ging om zich voor te bereiden op Spider-Man. De volledige reden was natuurlijk wel een klein beetje anders.
Holland moest als Britse tiener vooral weten hoe het was om een Amerikaanse tiener te zijn. Sigourney Weaver is zelf Amerikaan en moest vooral haar stem vinden als tiener. Dat is zowel letterlijk als figuurlijk: de actrice moest weten hoe tieners ook alweer klinken, maar ook wat voor tiener ze wilde spelen in Avatar: The Way of Water. Kinderen tussen de 12 en 15 jaar oud zijn niet allemaal hetzelfde en Weaver wilde weten hoe ze Kiri ging spelen.
avatar 2 the way of water sigourney weaverf1701359971

Tom Holland of Sigourney Weaver: wie deed het eerst?

Hoewel het verhaal van Tom Holland in de schoolbanken al geruime tijd ronding voor Avatar 2 verscheen, is het mogelijk dat Sigourney Weaver al veel eerder terug naar school ging. James Cameron wist al zeker in 2009 dat hij Weaver de rol van een tiener wilde laten spelen en heeft dat ook meteen aan haar verteld. Ze heeft dus een ruim decennium gehad om zich op de rol voor te bereiden, terwijl we vrij zeker weten dat Tom Holland het ergens rond 2015 gedaan moet hebben.
In beide gevallen zal het een merkwaardige gewaarwording zijn geweest voor de klasgenoten van de acteurs. Tom Holland mocht eigenlijk niet laten merken dat hij een acteur was, maar viel erg op tussen zijn klasgenoten, aangezien hij naar een school voor genieën was gestuurd. Wie met Sigourney Weaver in de schoolbanken heeft gezeten zal vast door hebben gehad dat het voor een rol was, maar het is toch op zijn minst gek om een 60- of zelfs 70-plusser in je klas te hebben.