Tom Cruise had grote invloed op stunts in The Witcher serie

  Eén van de dingen waarom The Witcher serie op Netflix wordt geprezen, zijn de actievolle gevechtsscènes, waarbij Henry Cavill vaak zijn eigen stunts deed. Volgens de acteur was de keuze daarvoor flink beïnvloed door Tom Cruise.

  Netflix

  Voordat Henry Cavill aan de slag ging als Geralt of Rivia in de Netflix Original serie The Witcher, was hij te zien als August Walker in de actiefilm Mission Impossible: Fallout. Daar heeft hij veel gewerkt naast Tom Cruise, die bekendstaat om het feit dat hij zijn stunts zelf doet - zelfs als het gaat om het hangen aan de buitenkant van een vliegtuig.

  In een wederzijds interview met Patrick Stewart voor Variety, vertelt de Britse acteur over zijn eigen stuntwerk. Cavill laat weten dat hij altijd al heeft genoten om fysiek werk te verrichten voor films en series, maar dat die wens flink is versterkt door Tom Cruise. De acteur heeft hem aangemoedigd om zoveel mogelijk zijn eigen stunts uit te voeren. Volgens Cavill zijn de stunts ook een belangrijke manier om overtuigend Geralt of Rivia te spelen.

  “Als het publiek Geralt op het scherm ziet, dan moeten ze geloven dat ik het echt ben. Als ik niet zelf de stunts doe, dan voel ik dat ik het karakter heb verraden op de één of andere manier. Daarom probeer ik zoveel mogelijk zelf te doen waar de productie dat toelaat.”

  Henry Cavill

  Opnames seizoen twee weer van start

  Binnenkort mag Henry Cavill weer Geralt gaan vertolken voor het oog van de camera. Op 17 augustus gaan de opnames van de serie namelijk weer verder. Door de uitbraak van het coronavirus moest het filmen van seizoen twee tijdelijk worden gestaakt, waardoor ook de releasedatum is uitgesteld. Ergens in 2021 kunnen we genieten van het volgende seizoen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.