'iPhone 12 wordt geleverd zonder oplader en EarPods'

  De release van de iPhone 12 lijkt steeds dichterbij te komen, maar met de aankoop van de smartphone zelf ben je misschien niet meteen klaar. Volgens analist Ming-Chi Kuo komt de iPhone 12 namelijk geleverd zonder oplader en EarPods.

  Vorige week voorspelde een analist bij Barclays dat Apple voor haar volgende smartphone release geen oplader erbij zal leveren. Datzelfde zegt nu ook Ming-Chi Kuo, aldus MacRumors. De analist is over het algemeen goed geïnformeerd en liet bijvoorbeeld ook al voortijdig weten dat Apple zou overstappen op de silicon chip voor haar Macs.

  Volgens Kuo is er bovendien een reden waarom Apple geen oplader gaat leveren bij de iPhone 12. In de doos zal naar verluidt alleen een USB-A naar USB-C kabel zitten. De oplader zelf waar je de kabel op kan aansluiten zal een upgrade krijgen naar 20 watt. De productie van de bestaande 5 watt en 18 watt opladers zal daarmee stopgezet worden. Consumenten zullen alleen wel zelf de oplader apart erbij moeten kopen.

  Kosten besparen voor 5G

  Met de opvallende keuze wil Apple zoveel mogelijk de prijs van de iPhone 12 omlaag halen, legt Kuo uit. De analist denkt namelijk dat de nieuwe smartphone een stuk meer zal kosten om te ontwikkelen, door de ondersteuning voor 5G internet. Met het verwijderen van de oplader en de EarPods in de verpakking, zullen de kosten gedrukt worden en kan Apple tegelijkertijd inzetten op een ‘milieuvriendelijke keuze’. In september kunnen we zien of het gerucht op waarheid is berust, naar verluidt moet dan de nieuwe flagship van Apple op de markt verschijnen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.