Tip: dit is de beste gratis PS5 game van het moment

News
dinsdag, 28 februari 2023 om 11:00
warframef1677575034
Op de PlayStation 5 zijn er niet alleen veel first party toppers te vinden, er is ook een flinke bibliotheek aan gratis games. Dit is de beste gratis PS5 game van het moment die je niet mag missen.
Hoewel de next-gen consoles veel nieuwe snufjes te bieden hebben, zijn ze daarom ook niet bepaald goedkoop. De PlayStation 5 is bovendien vorig jaar nog eens duurder geworden, doordat Sony de adviesprijs omhoog heeft gegooid. Als je de PS5 in huis haalt, dan is de kans dus groot dat je niet meteen een hele berg aan dure games vervolgens kan kopen. Hoe goed nieuwe titels als God of War Ragnarok of Hogwarts Legacy ook zijn.
Gelukkig zijn er veel gratis games te vinden voor de PS5. Zo komt de next-gen console al standaard geleverd met Astro’s Playroom, dat je door middel van leuke gameplay kennis laat maken met de nieuwe features van de PlayStation 5.
Als je jezelf alleen echt lang wil vermaken met een game die eigenlijk niet als een free-to-play titel aanvoelt, dan moet je bij Warframe zijn. De game bestaat al een aantal jaar, maar wordt elke keer weer verder uitgebreid met nieuwe features, content, ‘karakters’, wapens en werelden.

Vechten als ninja’s in de ruimte

In Warframe ben jij één van de Tenno, een ras dat het heelal beschermt tegen rassen die de macht willen grijpen. Door middel van een warframe, een metalen pak met bovennatuurlijke krachten, ben je een razendsnelle space ninja, die gehakt kan maken van een klein legertje. Ondertussen zijn er tientallen warframes te krijgen, die je uitrusten met nieuwe krachten.
Warframe kent daarnaast ook een enorme berg aan wapens, van bogen en katana’s tot aan allerlei buitenaardse vuurwapens. De gameplay is razendsnel, met een duidelijke focus op movement - van sprinten en rollen tot aan heuse wallruns. En naast spectaculaire gevechten in ruimteschepen kan je nu ook genieten van prachtige open werelden en een bizarre hoeveelheid aan missies. Bovendien kan je ook nog eens alles samen spelen met vrienden in co-op!

Populair Nieuws