'Toch geen tweede Nederlander in de Formule 1'

News
dinsdag, 14 juni 2022 om 17:00
si202109051364 newsf1655217169
Het leek er even op dat er een tweede Nederlander in de Formule 1 zou gaan rijden. Maar nu duiken er geruchten op dat er iemand anders het mogelijke F1-stoeltje van Nyck de Vries krijgt.
Nyck de Vries heeft al het F2-kampioenschap en een Formule E-titel op zijn naam staan, maar de Nederlander moet nog zijn debuut in de Formule 1 maken - op een vrije training eerder dit jaar na. Nu Nicholas Latifi fout na fout maakt, leek het er even op dat de weg vrij was voor De Vries om zijn F1-carrière te beginnen.
Naar verluidt gaat het stoeltje alleen toch naar een andere coureur. Volgens Sergio Rodriguez van Formula Rapida kiest het team van Williams namelijk niet voor Nyck de Vries, maar voor de Australiër Oscar Piastri.
Dat is opvallend, omdat Piastri onderdeel is van de Renault Driver Academy en ook reservecoureur is voor het team van Alpine. De Australiër gaat dan ook niet zomaar naar Williams, het team zou naar verluidt namelijk overstappen van Mercedes-motoren naar die van Renault. Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, zei eerder al dat de motorleverancier liever een klant minder zou hebben.

Weinig plek in de Formule 1

Dat Alpine een ander team kiest om Piastri tijdelijk te stallen klinkt vrij logisch. Esteban Ocon heeft namelijk net een contractverlenging gekregen en Fernando Alonso is een legende binnen het team met zijn titels in 2005 en 2006. De Spanjaard laat bovendien zien het nog steeds niet verleerd te zijn, ondanks dat hij al 40 jaar oud is.
Ondertussen is Piastri één van de meest gewilde talenten van het moment en de huidige F2-kampioen. Volgens velen was het al een zonde dat er dit seizoen geen stoeltje was voor de Australiër. Als de deal daadwerkelijk doorgaat, dan zal een mogelijk debuut voor De Vries in de Formule 1 voor altijd voorbij zijn.

Populair Nieuws