Nog een Nederlander in actie tijdens F1 GP van Spanje

News
maandag, 16 mei 2022 om 17:00
williams f1 2022f1652696756
Max Verstappen is niet de enige Nederlander die aankomend weekend in een Formule 1-auto gaat rijden. Ook Nyck de Vries zal namelijk in actie komen tijdens het raceweekend voor de F1 GP van Spanje.
Voor dit jaar heeft de FIA een nieuwe regel geïntroduceerd. Naast alle veranderingen voor de auto’s zijn teams namelijk verplicht om twee rookies in te zetten voor een vrije training tijdens een Grand Prix-weekend. Dat is gedaan om ervoor te zorgen dat meer jonge coureurs ervaring kunnen opbouwen met de F1-auto’s en daarmee de stap naar de koningsklasse van de motorsport wat makkelijker te maken.
Het team van Williams heeft besloten om tijdens het weekend voor de F1 GP van Spanje een stoeltje te gunnen aan Nyck de Vries. De Nederlander rijdt momenteel in de Formule E voor Mercedes, maar mag dus vrijdag voor het eerst plaatsnemen in de nieuwe Formule 1-auto’s. De Vries zal tijdens VT1 de auto overnemen van Alexander Albon, dat heeft Williams bekendgemaakt via een persbericht.
De Vries laat weten dat hij dankbaar is voor de mogelijkheid en dat hij heel erg uitkijkt naar het raceweekend in Catalonië.

Nog geen F1-auto voor De Vries

Het had mogelijk weinig gescheeld of de Nederlander kon dit seizoen elk weekend in een F1-auto rijden. Nadat George Russell de overstap maakte naar Mercedes, kwam er een stoeltje vrij bij Williams. Die plek ging uiteindelijk naar Alexander Albon, die al op indrukwekkende wijze punten heeft gescoord voor het team, maar naar verluidt was Nyck de Vries ook een kandidaat.
De Nederlander heeft immers goede banden met Toto Wolff en de Oostenrijker heeft een lange tijd aandelen gehad in Williams. Helaas voor De Vries is hij dus niet de gelukkige geworden en moet hij voorlopig genoegen nemen met de Formule E. Mogelijk kan daar nog verandering in komen, want er gaan geruchten dat Williams allesbehalve blij is met de prestaties van Nicholas Latifi.

Populair Nieuws