Tip: Zo blokkeer je een artiest op Spotify!

News
maandag, 14 februari 2022 om 15:00
Het is de meesten wel is overkomen, een artiest die negatief in het nieuws komt met iets zo schokkend dat je het liefst geen nummer meer luistert. Om je morale kompas in peil te houden helpen we je graag met de oplossing!
Nu artiesten zoals Lil Kleine, Marco Borsato en Ali B negatief in het nieuws komen willen sommige mensen niks meer van ze horen. Het is dan ook niet gek om een artiest niet meer te willen supporten als ze iets op hun kerfstok hebben waar je geen fan van bent. Maar wat moet je dan precies doen om ervoor te zorgen dat je niet zomaar al hun nummers toch streamt op Spotify? Daar is een oplossing voor, je kan namelijk artiesten op Spotify blokkeren zodat je daar nooit meer last van hebt. Hoe je precies je minst favoriete artiesten blokkeert op Spotify, laten we je graag zien.

Stap voor stap

Om het allemaal zo soepel mogelijk te laten verlopen open je allereerst de Spotify-app. De blokkade werkt op elk apparaat, maar de initiële blokkade moet ingesteld worden via de app.
  • Open je Spotify-app
  • Klik onderaan de app op ‘Zoeken’ en typ de naam van de artiest in die je wil blokkeren
  • Ga vervolgens naar de pagina van de artiest
  • Klik op de drie puntjes bovenin het scherm
  • Ten slotte tik je op ‘Speel deze artiest niet opnieuw af’ en dan ben je er al!
Het proces is vrij simpel, maar kan je natuurlijk een hoop hoofdpijn schelen. Als je net midden in je playlist zit en je komt ineens een artiest tegen waar je helemaal klaar mee bent, kan het een flinke mood-killer zijn. Op deze manier zal je nooit meer last hebben van de artiesten die je niet meer wil supporten.
Dit trucje werkt uiteraard ook als een artiest niet onderdeel is van een groot schandaal, maar je simpelweg iemands muziek niet meer kunt aanhoren!

Populair Nieuws