Hoeveel Champions League-toernooien heeft Messi gewonnen?

Article
donderdag, 23 maart 2023 om 8:00
Na 20 jaar bij Barcelona te hebben doorgebracht, heeft Lionel Messi zijn droom om elke mogelijke trofee te winnen ingeruild voor een nieuwe uitdaging: samen met Neymar en Kylian Mbappé het Franse voetbal weer op de kaart zetten.
Na weer een teleurstellend seizoen in het Parc des Princes is het opnieuw aan Messi om Parijs aan hun eerste Champions League-titel te helpen. We blikken terug op wat hij eerder in Europa heeft gedaan - inclusief zijn eerdere overwinningen. Je kan ook gokken op de Champions Leagues online en andere sportweddenschappen.

2005-2006

In het seizoen 2005-2006 was Messi nog een beginneling bij Barcelona. Op 18-jarige leeftijd had hij nog niet voldaan aan de hoge verwachtingen die fans en media van hem hadden; zijn mentor Ronaldinho moest het grootste deel van de last van het team dragen.
Messi toonde echter wel dat hij een talent was van uitzonderlijke klasse, vooral in de uitwedstrijd in de achtste finale tegen Chelsea, waarin hij de Londense defensie helemaal zoek speelde. Uiteindelijk won Barcelona het toernooi door Arsenal in de finale met 2-1 te verslaan - ondanks het feit dat Lionel Messi in die wedstrijd helemaal niet speelde.

2008-2009

Volwassen en zelfverzekerd na een aantal jaren onder coach Frank Rijkaard te hebben gespeeld, was Messi in het seizoen 2008-2009 een superster geworden. Onder leiding van Guardiola dat jaar, speelde Barcelona grandioos voetbal - en het was moeilijk om niet te genieten van het kijken naar de voorste linie van Eto'o-Henry-Messi
In de halve finale ontmoette Guardiola's team Manchester United van Sir Alex Ferguson. Barcelona won met 2-0, mede dankzij een prachtige kopbal van Messi - de kleinste man op het veld.

2010-2011

Het Tiki-Taka voetbal onder Guardiola werd in zijn latere jaren als coach van Barcelona tot in de perfectie verbeterd. Henry en Eto'o werden in de voorhoede vervangen door Pedro en Villa. Het tweetal ging een meer dienende rol spelen, net als het hele team voor Messi, die duidelijk hun grote man was.
Nadat Barcelona in de halve finale Real Madrid had verslagen, stond het in de finale opnieuw tegenover Manchester United. Ook deze keer bleken Messi en zijn team te sterk voor de ploeg van Ferguson - een 3-1 overwinning onderstreepte dat.

2014-2015

Guardiola was inmiddels vetrokken als coach bij Barcelona en het liep de afgelopen jaren vrij stroef onder verschillende managers. In het seizoen 2014-2015 was Jose Enrique coach en hij wilde Barcelona terugbrengen naar haar gloriejaren.
Enrique maakte gebruik van veel van de namen die hij in eerdere campagnes gebruikte, maar paste zijn aanvalslinie aan. Barcelona had met Messi, Luis Suarez en Neymar (MSN) misschien wel het beste aanvalstrio ooit.
MSN schoot er op los dit jaar en ook in Champions League finale werd Juventus weggespeeld: 1-3 en Messi won zijn 4de en tot dusver laatste Champions League-toernooi.

Wat is Messi waard?

In juni 2019 berekende het Amerikaanse Forbes dat Messi de best betaalde atleet ter wereld is. Tussen 1 juni 2018 en 1 juni 2019 kwam er aan salaris, prijzengeld, bonussen, sponsordeals en overige inkomsten omgerekend 114 miljoen euro bruto binnen. Dit is exclusief federale en staatsbelastingen, en geld dat is betaald aan fiduciaire vergoedingen (bijvoorbeeld aan beleggingsbeheerders). Messi stootte Floyd Mayweather van de troon, die de afgelopen zeven jaar maar liefst vier keer aan de top stond.
Bovendien laat Messi voor het eerst zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo (98 miljoen euro) achter zich.
Messi behoort al jaren tot de best betaalde voetballers ter wereld. Toen zijn contract in Camp Nou op 30 juni 2021 afliep, had hij er zeventien jaar in het eerste elftal van Barcelona opzitten.
Ondanks dat hij alweer 35 jaar oud is, kan hij nog enkele jaren doorspelen, waardoor zijn totale verdiensten ver boven de 800 miljoen euro of zelfs 1 miljard euro zouden uitkomen.

Populair Nieuws