Elden Ring DLC Shadow of the Erdtree eindelijk aangekondigd

News
dinsdag, 28 februari 2023 om 10:30
elden ring headerf1646038440
Fans kijken er al een lange tijd naar uit, maar eindelijk is het zover. FromSoftware heeft officieel DLC aangekondigd voor Elden Ring genaamd Shadow of the Erdtree.
Er gaan al maanden geruchten dat er DLC aankomt voor Elden Ring. Dat is ook niet zo verrassend, aangezien FromSoftware ook uitbreidingen heeft gemaakt voor alle Dark Souls games en Bloodborne. Aangezien Elden Ring de verkopen van die games heeft verpletterd, is het niet vreemd dat voor de magnus opus van de studio ook DLC wordt gemaakt.
FromSoftware heeft nu de geruchten waargemaakt, door de Elden Ring uitbreiding officieel aan te kondigen. Via Twitter heeft de studio onthuld dat de expansion Shadow of the Erdtree zal heten en ook is er artwork gedeeld. De timing voor de aankondiging is wel opvallend, aangezien drie dagen geleden Elden Ring precies een jaar eerder was uitgekomen. Veel spelers hadden daarom op die datum een aankondiging verwacht.

Waar gaat de Elden Ring DLC over?

FromSoftware heeft voor de rest nog geen details gedeeld over de uitbreiding, maar op basis van de artwork is er wel al een goede gok te maken. Zo valt direct de uitgebrande Erdtree op de achtergrond op, maar veel belangrijker is het personage op de voorgrond. Daar zien we namelijk Miquella, de broer van Malenia, zitten op Torrent - het paard van de speler.
Er waren al speculaties dat de DLC zou gaan over Miquella. Het personage speelt namelijk een belangrijke rol in het verhaal van Elden Ring, maar zit in de main game gevangen in een diepe slaap. Het lijkt er dus op dat we eindelijk achter gaan komen hoe belangrijk en machtig Miquella precies is in de nieuwe DLC.
Wanneer de uitbreiding voor Elden Ring uitkomt is nog niet bekend.