Van Rijthoven krijgt wildcard voor Cincinnati

News
dinsdag, 09 augustus 2022 om 13:00
pexels pixabay 209977f1655206475
De Nederlandse tennisser Tim van Rijthoven had eerder deze zomer veel ogen op zich gericht. Hij wist namelijk het ATP toernooie van Rosmalen te winnen en presteerde vervolgens ook goed op Wimbledon. Sindsdien lopen de zaken minder soepel, maar daar komt weer wat verandering in.
Nadat Van Rijthoven de vierde ronde van Wimbledon wist te bereiken keken veel mensen met belangstelling naar de rest van zijn seizoen. Helaas ging het in Newport en Indianapolis een stuk minder. De tennisser kreeg bovendien ook nog eens last van zijn rug.
Maar binnenkort staat hij weer op het veld, dit keer in Cincinnati. Hij is met een Wildcard toegelaten tot het toernooi en kan dus de nodige punten gaan verdienen voor de wereldranglijst. Het toernooi van Cincinnati begint op 13 augustus en loopt tot 21 augustus.
Van Rijthoven doet daarna ook nog mee aan het toernooi van Winston-Salem. Dat toernooi loopt van 21 tot en met 27 augustus. Ook hier zijn punten te verdienen voor de ranglijst. De lijst is één van de factoren die bepaald wie er mee mag doen aan de US Open.

Doet Tim van Rijthoven mee aan de US Open?

Overigens heeft van Rijthoven geen punten meer nodig om zich te kwalificeren voor de US Open. Hoewel hij momenteel op plek 120 van de lijst staat, buiten de 101 die recht hebben op een plek, is hij rechtstreeks toegelaten tot het toernooi. In de top 101 staan overigens wel Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp, dus waarschijnlijk zien we drie Nederlanders in de US Open.