Game of Thrones-actrice Emilia Clarke: "Bizar dat ik nog kan praten"

News
maandag, 18 juli 2022 om 18:00
game of thrones kit haringtonf1632215529
In de eerste seizoenen van Game of Thrones verloor de show bijna Emilia Clarke, die de rol speelt van Daenerys Targaryen. De actrice kreeg namelijk twee keer een hersenaneurysma, waardoor het naar eigen zeggen wonderbaarlijk is dat ze nog kan praten.
Door Game of Thrones werd Emilia Clarke plotseling enorm bekend, maar de show betekende ook een zeer duistere periode voor de actrice. Tijdens het opnemen van de HBO-serie kreeg Clarke namelijk te maken met twee hersenaneurysmas, een verwijding van een slagader in de hersenen, wat een hersenbloeding als gevolg kan hebben.
Clarke heeft de aandoeningen net aan overleefd, maar mist wel een gedeelte van haar hersenen door de operaties naar aanleiding van de aneurysma. De actrice onthulde in 2019 haar geheim, maar deelt er nu eindelijk meer details over de gevolgen in een interview met BBC’s Sunday Morning.
Naar aanleiding van haar aandoening is Clarke een stichting gestart, SameYou, dat zich inzet voor patiënten met hersenbloedingen en andere hersenaandoeningen.

Clarke keert niet terug naar Game of Thrones

Hoewel de serie Game of Thrones ten einde is gekomen, is HBO nog lang niet klaar met Westeros en andere continenten van de wereld. Niet alleen komt binnenkort namelijk de prequel House of the Dragon naar HBO Max, de zender heeft recent ook een sequel aangekondigd die draait rondom Jon Snow - opnieuw gespeeld door Kit Harington.
Naar aanleiding van de aankondiging werd Emilia Clarke gevraagd of ze ook ooit zou terugkeren voor een spin-off van Game of Thrones. Daar heeft de actrice alleen geen oren naar: “Ik denk dat ik er klaar mee ben.”