ChatGPT-concurrent Google Bard komt voorlopig niet naar Nederland

News
vrijdag, 12 mei 2023 om 16:00
google bard aif1683891823
ChatGPT is niet de enige door AI-gedreven chatbot. Google werkt namelijk aan een concurrent genaamd Bard. Die nieuwe chatbot zal voorlopig alleen niet beschikbaar zijn in Nederland.
Eerder dit jaar heeft Google officieel Bard uit de doeken gedaan, maar destijds ging het enkel nog om een kleine preview van de chatbot. Tijdens Google I/O deze week heeft het techbedrijf meer bekendgemaakt over Bard. Zo zal de dienst gelanceerd worden in maar liefst 180 landen.
Opvallend genoeg zat daar alleen geen enkel Europees land tussen. Google-topman Sundar Pichai heeft wel beloofd dat Bard naar de Europese Unie komt, maar daar moeten we voorlopig even op wachten. Dat meldt NU.nl.
Hoewel Google Bard dus ook niet te gebruiken zal zijn in Nederland, krijgt de chatdienst binnenkort wel ondersteuning voor de Nederlandse taal. Wanneer Bard hier dus lanceert, kunnen we meteen in het Nederlands praten met de chatdienst.

Waarom komt Bard nog niet hierheen?

Volgens Pichai is die ondersteuning dan ook één van de redenen waarom Bard voorlopig niet naar de EU komt. De topman stelt dat een product als Bard ‘goed aangepast moet worden aan de lokale omstandigheden’. Eerdere Google-producten, zoals de Pixel smartphones, hadden voor features een lange tijd geen ondersteuning in Nederland.
Maar naast het aanpassen voor de lokale markt lijkt er ook een andere reden te zijn voor het uitstel in de EU. De Europese Commissie werkt namelijk aan regelgeving voor AI-diensten. Google zal Bard waarschijnlijk eerst willen aanpassen op basis van die wet, voordat hij gelanceerd wordt in de Europese Unie.

Populair Nieuws