Lewis Hamilton betreurt 'niet ideale beslissingen' bij Mercedes

News
vrijdag, 26 mei 2023 om 10:00
lewis hamilton gp bahrein 2023f1678279880
Het team van Mercedes is niet zo machtig als voorgaande jaren. Lewis Hamilton betreurt de beslissingen die zijn genomen door het team, maar hij kijkt wel uit naar de upgrades die worden geïntroduceerd in Monaco.
Jarenlang is de Mercedes the team to beat geweest in de Formule 1. Het team kwam alleen van een koude kermis thuis in 2022, toen bleek dat de W13 bij lange na niet mee kon strijden om de titel. En ook de W14 is niet een kampioenschapswaardige auto.
Lewis Hamilton is uiteraard niet blij dat hij al twee seizoenen lang niet om de titel kan strijden. Tijdens de FIA persconferentie in Monaco laat Hamilton weten dat de beslissingen die de afgelopen twee jaar zijn genomen ‘niet ideaal zijn’. Volgens de Brit is Mercedes nog steeds een kampioensteam, maar hadden ze de verkeerde auto.
Daar komt nu mogelijk verandering in met de grote upgrades die het team heeft meegenomen naar Monaco, die eigenlijk vorige week in Imola geïntroduceerd hadden moeten worden. De W14 wordt nu eindelijk uitgerust met sidepods.

“Wij hebben een nieuwe upgrade dit weekend. Het team heeft ongelooflijk hard gewerkt om deze upgrade te brengen. Toen de race in Italië werd afgelast was ik een beetje ontdaan. Ik was enthousiast om dit nieuwe pakket te proberen.”

Blijft Hamilton bij Mercedes?

Terwijl Mercedes met een groot upgrade-pakket komt waar Hamilton mogelijk heel blij van wordt, zijn er ondertussen ook geruchten over de toekomst van de Brit. Er gaan namelijk verhalen dat Ferrari de zevenvoudig wereldkampioen wil overnemen en daar een flink bedrag voor over heeft. Toto Wolff ontkent de geruchten en stelt dat Hamilton gewoon zijn contract bij Mercedes zal verlengen.

Populair Nieuws