‘TikTok gaat de strijd aan met Instagram’

News
woensdag, 13 maart 2024 om 10:00
tiktok 5323005 1920f1600075938
TikTok was al snel na zijn lancering het grootste social media platform, in ieder geval onder jongeren. Verschillende andere platforms, zoals Instagram, hebben daarom het idee van korte, verticaal geschoten video’s overgenomen. Maar het lijkt er nu op dat TikTok juist Instagram gaat kopiëren.
Veel TikTok-gebruikers weten waarschijnlijk dat je foto’s kunt plaatsen in de app. Er wordt dan vanzelf een slideshow-video van gemaakt. Een manier om gewoon even naar een foto te kijken heeft TikTok dus niet.
Maar The SpAndroid heeft ontdekt dat TikTok binnenkort misschien een nieuwe app lanceert. In de code van de bestaande app zijn sinds kort namelijk allerlei verwijzingen te vinden naar “TikTok Photos”. Het ziet ernaar uit dat je TikTok-account vanzelf gelinkt is aan TikTok Photos, tenzij je het zelf uitzet.
Hoe TikTok Photos er precies uit gaat zien, is niet duidelijk, maar het lijkt aannemelijk dat het vergelijkbaar is met Instagram. Instagram heeft natuurlijk eerder TikTok gekopieerd met Reels, maar TikTok lijkt nu zelf ook eindelijk een deel van zijn concurrenten na te gaan doen. Het platform gaat bijvoorbeeld ook langere content belonen, nadat YouTube, dat eerst dominant was in lange video's, TikTok nabootste met Shorts.

Wanneer lanceert TikTok Photos?

Het is momenteel nog onduidelijk wanneer TikTok Photos moet verschijnen. De verwijzingen in de bestaande TikTok app geven geen indicatie van wanneer de release is. Het lijkt goed mogelijk dat de nieuwe app snel verschijnt.