The Batman 2 release uitgesteld met een compleet jaar

News
woensdag, 13 maart 2024 om 9:30
the batman2022f1675339382
The Batman met Robert Pattinson was een groot succes en de film is geliefd bij fans. Maar zij zullen alleen wel een stuk langer moeten wachten op het vervolg. The Batman 2 is namelijk met een compleet jaar uitgesteld.
Al jaren is het een ongelijke strijd tussen Marvel en DC op het witte doek. De MCU is zeer populair - al laten die franchise nu ook de nodige steekjes vallen - maar de DCEU worstelt al jaren met het vinden van een identiteit. Eén DC-superheld weet alleen wel keer op keer te zorgen voor successen in zijn eigen films en dat is Batman.
Na de geliefde Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan kwam in 2022 The Batman uit, geregisseerd door Matt Reeves en deze keer met Robert Pattinson als de gevleugelde superdetective. Met een budget van 200 miljoen dollar bracht The Batman in de box office alleen al ruim 722 miljoen dollar op.
Het duurde dan ook niet lang voordat Warner Bros. en DC groen licht hebben gegeven voor The Batman 2. De sequel stond gepland voor oktober 2025, maar fans moeten een stuk langer geduld hebben. Warner Bros. heeft nu namelijk bekendgemaakt dat de release is uitgesteld naar oktober 2026. Dat meldt Deadline.

Los van het DCEU

Ondanks het succes van The Batman is besloten om de nieuwe versie van de superheld niet onderdeel te maken van de DCEU. Robert Pattinson en de andere bekende personages, zoals Colin Farrell als Penguin, vallen onder een eigen ‘universum’ van Matt Reeves. De regisseur wilde namelijk niet dat andere films invloed hebben op zijn eigen project.
In plaats daarvan is er een andere Batman-film in de maak, Batman: Brave and the Bold, die wel onderdeel is van het nieuwe DCEU van James Gunn. Dat universum gaat officieel van start op 11 juli 2025, wanneer Superman in de bioscopen verschijnt.