TikTok komt met maatregelen tegen cyberpesten

  TikTok gaat gebruikers vragen om nog een keer na te denken voordat ze mogelijk kwetsende reacties plaatsen. De app komt komende maanden met nieuwe functies waarmee reacties gefilterd kunnen worden.

  Makers van de app melden in een persbericht dat ze als doel hebben “ een positieve omgeving te promoten waarin mensen elkaar steunen en aanmoedigen”. Dit gaat op TikTok gebeuren door de mogelijkheid te geven om reacties te filteren.

  Mensen die video’s plaatsen op de app krijgen met filter all comments de mogelijkheid om reacties te modereren met een comment management tool. Reacties zullen eerst goedgekeurd moeten worden door de maker. Ook kunnen reacties die bepaalde woorden bevatten automatisch worden gefilterd.

  TikTok probeert gemeenschap vriendelijk te houden

  Ook zullen mensen die een reactie plaatsen, met daarin mogelijk kwetsende woorden, worden gevraagd om nog een keer na te denken. Ze worden herinnerd aan de richtlijnen van TikTok en krijgen de mogelijkheid om hun reactie nog eens aan te passen.

  Het lijkt erop dat TikTok meer gaat optreden tegen cyberpesten. In februari kwam de app nog in opspraak. Kinderen zouden niet voldoende in bescherming worden genomen op de app. Ook zou de app volgens de Consumentenbond gebruikers misleiden over het verzamelen van gegevens.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.