Op deze coureur is F1 23's Aiden Jackson gebaseerd

News
woensdag, 14 juni 2023 om 9:30
f1 23 braking pointf1686727579
De release van F1 23 komt er deze week aan, waarin spelers weer aan de slag kunnen met de fictieve coureur Aiden Jackson. Volgens de ontwikkelaar is de protagonist gebaseerd op een echte Formule 1-coureur.
In F1 2021 werd een gloednieuwe modus aan de franchise toegevoegd genaamd Braking Point. In deze modus kregen spelers te maken met het verhaal van Aiden Jackson, een fictieve coureur die zijn doorbraak maakt in de Formule 1.
In F1 22 werd Braking Point overgeslagen - omdat het teveel tijd kost om elk jaar de verhaalmodus te ontwikkelen - maar in F1 23 is de modus weer helemaal terug. Ook deze keer kruipen spelers weer in de huid van Aiden Jackson, die uiteraard de nodige ervaring heeft opgedaan sinds zijn vorige verschijning. Ook rijdt hij voor een nieuw team, het fictieve Konnersport.
Ondanks dat Aiden een fictieve coureur is, heeft ontwikkelaar Codemasters wel een beetje naar echte coureurs gekeken. Volgens Lee Mather, Senior Creative Director voor F1 23, is met name één coureur de inspiratiebron geweest voor Aiden Jackson. Dat laat hij weten aan GPblog.com.

“Uiteraard gebruikten we de Formule 1 vaak als referentiepunt om duidelijk te maken wat wij wilden zien. Om eerlijk te zijn is Lando Norris iemand waar wij heel vaak naar verwijzen. Een frisse, opkomende coureur met geweldige prestaties. Maar om eerlijk te zijn zijn er meerdere coureurs in de Formule 1 die dat hebben; zoveel nieuwe jonge coureurs, opwindend talent. Maar op dat moment verwezen we een paar keer naar Lando.”

Bijna tijd voor F1 23

Als je het nieuwe hoofdstuk in F1 23 wil beleven, dan hoef je niet lang meer geduld te hebben. De game komt namelijk op vrijdag 16 juni uit voor de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One en PC. Ook heeft Codemasters alvast de driver ratings onthuld, waarbij Max Verstappen de hoogste rating te pakken heeft.