Populaire LEGO set zorgt voor lange rijen

News
zondag, 02 juni 2024 om 9:30
barad dur
LEGO lanceert regelmatig fraaie nieuwe sets en die verschillen enorm in grootte, prijs en populariteit. Sommige sets zijn populairder dan anderen. De nieuwe Lord of the Rings set is sinds dit weekeinde te koop en lijkt een van de populairdere sets te zijn. Er ontstonden zelfs lange rijen bij de winkels, uren voor openingstijd. De betreffende winkels hadden daardoor niet genoeg voorraad van de nieuwe set en moesten liefhebbers zelfs teleurstellen.
Het lijkt een fenomeen uit lang vervlogen tijden: lange rijen bij winkels uren voor openingstijd om een nieuw product te kunnen bemachtigen. Een nieuw Apple product, de lancering van een nieuwe console of de nieuwste versie van Windows OS, vroeger stonden mensen lang in de rij om het product als eerste te bemachtigen. Tegenwoordig staat iedereen vaker online in de rij, vooral bij concertkaartjes.
Toch is het fenomeen blijkbaar nog niet helemaal verdwenen. Op Reddit doen mensen verslag van lange rijen voor de LEGO winkels in onder anderen Amerika en Zwitserland, waar tot honderd man uren staan te wachten voor de opening van de lokale LEGO winkel.
<br>
Lange rij voor LEGO winkel

Barad-Dur immense toren met het oog van Sauron

De rijen ontstonden vanwege de start van de verkoop van een immense nieuwe set uit de Lord of the Rings franchise. De nieuwe set, Barad-Dur, behelst de grote zwarte toren van Sauron, compleet met vurig oog in de top. De set van 83 centimeter hoog, bestaat uit 5471 steentjes en kost 450 euro. Voor velen is dat blijkbaar geen onoverkomelijk bedrag, aangezien diverse winkels dus al op de eerste dag compleet door hun voorraad heen zijn.
Wie de set in huis wil halen moet wel even goed nadenken waar je ruimte gaat maken voor de set. Met 83 centimeter hoog is dit een van de grootste sets van LEGO ooit. De set biedt een imposante voorkant, maar wie de details wil zien, moet de set omdraaien. De opengewerkte achterkant toont diverse leuke kleine details, waaronder de Palantir, een poort die open kan en een eetzaal waar diverse orcs aan het diner zitten.
Toch is het meest in het oog springende detail precies dat: het grote oog van Sauron boven in de toren. Dit oog is letterlijk alziend en kan vrij alle kanten op bewegen en wordt verlicht door een lichtsteen voor een fraai effect dat rechtstreeks uit de film lijkt te komen.
Wie de set dit weekeinde nog aankoopt krijgt er dan wel gratis de set 'vreselijk beest' bij cadeau.. Ben je nog niet overtuigd of wil je de set graag in het echt zien, dan kan je zaterdag ochtend 8 juni tussen 20 en 12 uur terecht in de LEGO Store in Utrecht. Daar zal de set te bewonderen zijn en kan je de nederlandse Ashwin Visser ontmoeten, die als LEGO ontwerper meegewerkt heeft aan deze fraaie set.