Update - Threads is nu officieel gelanceerd in Nederland

News
donderdag, 14 december 2023 om 15:30
threads headerf1689159430
Afgelopen zomer kreeg Twitter concurrentie van Meta in de vorm van het platform Threads. Gebruikers konden daar met hun bestaande Instagram-account Twitter-achtige berichten plaatsen. Een lancering in Nederland bleef uit, maar het duurt nu niet lang meer tot het platform alsnog lanceert.

Update - Threads nu ook in Nederland beschikbaar

We hebben er een tijd op moeten wachten, maar Threads is nu eindelijk in de Europese Unie gelanceerd, waaronder in Nederland. Mark Zuckerberg heeft de nieuwe potentiële leden van het platform officieel welkom geheten in een post. Ook is het vanaf nu mogelijk om Threads te bekijken zonder een profiel te hebben. Als je wil reageren, dan heb je wel een account nodig.
Origineel bericht:
Afgelopen zomer was het voor Europese Instagram-gebruikers in principe niet mogelijk om meteen te gaan posten op Threads. Meta lanceerde het platform hier nog niet, in verband met nieuwe EU-wetten waarvan het bedrijf niet zeker wist of Threads daaraan kon voldoen. Onlangs kwam alleen naar buiten dat er een manier is gevonden om met Threads de wet te volgen.
Inmiddels is dan ook duidelijk wanneer Threads gaat lanceren in Nederland. Wie vanuit een EU-land de website van het platform (threads.net) bezoekt, krijgt nu namelijk een klok te zien die aftelt naar 14 december. Dat is de datum waarop het platform in de EU lanceert.
Bestaande Instagram-gebruikers kunnen daarvan nog extra bevestiging krijgt. Als je in de Instagram-app naar “ticket” zoekt kun je namelijk een digitale uitnodiging voor Threads vinden. We kunnen vanuit de redactie bevestigen dat dat ook werkt voor Nederlandse accounts, dus we hoeven na 14 december niet langer op het platform te wachten.

Hoe werkt Threads in Nederland?

Eén van de aanpassingen die Threads naar verluidt maakt om in de EU te kunnen lanceren is een speciaal soort account. Je zou namelijk een profiel kunnen aanmaken waarmee je alleen content kunt bekijken en niet zelf kunt posten. Een profiel waarmee je kunt posten blijft ook gewoon een mogelijkheid.
Dit is bericht is bijgewerkt op 14 december 2023.

Populair Nieuws