Death Stranding film wordt gemaakt door Oscar-winnende studio

News
donderdag, 14 december 2023 om 14:30
death strandingf1593412116
Het is al even bekend dat Hideo Kojima’s Death Stranding een film wordt. Maar veel verdere details over dit project waren er nog niet. Nu is onthuld dat Kojima Productions een Oscar-winnende filmstudio als partner heeft.
De Death Stranding film wordt niet door Kojima Productions alleen gemaakt. Er komt ook een studio aan te pas die wat meer ervaring heeft met film. Via de website van A24 is bekendgemaakt dat de onafhankelijke filmstudio en -distributeur meewerkt aan de film.
A24 bestaat sinds 2012 en heeft sindsdien heel wat hooggewaardeerde films gemaakt. Recente titels zijn bijvoorbeeld Oscar-winnaars Everything Everywhere All at Once (Best Picture) en The Whale (Best Actor voor Brendan Fraser). Andere bekende titels zijn Uncut Gems, Lady Bird, Ex Machina en Moonlight (wederom een winnaar van de Best Picture-Oscar).

Wat doet A24 voor de Death Stranding film?

A24 heeft ook veel films gemaakt die een beetje een horror-tintje hebben en tegelijk stof tot nadenken geven. Wat dat betreft past de studio waarschijnlijk goed bij Kojima. Het is niet bekend wat de studio precies gaat doen voor de Death Stranding-film. A24 kan bijvoorbeeld de film produceren, maar de studio heeft in het verleden ook wel eens als alleen financier opgetreden.
Het is momenteel nog niet duidelijk of de film het verhaal van de game volgt, of het universum verder uitbreid. Ook is niet duidelijk of de bekende acteurs die aan de game meewerkten terugkeren voor de film. Wel heeft Hideo Kojima een tijdje terug laten weten nauw betrokken bij elk aspect van de film.