‘Twitter-rivaal Threads komt snel ook naar Nederland’

News
donderdag, 30 november 2023 om 15:30
threads headerf1689159430
Twitter maakt tegenwoordig wat bijzondere keuzes en veel gebruikers zoeken dan ook naar een alternatief. Meta kwam deze zomer met een nieuw Twitter-achtig platform genaamd Threads, maar dat lanceerde tot dusver nog niet in Nederland. Het ziet er alleen naar uit dat dat binnenkort gaat veranderen.
Threads, een Twitter-concurrent die verbonden is aan Instagram, is tot dusver nog niet gelanceerd in de EU. Meta vreesde dat het hier niet kon voldoen aan de wetgeving rondom privacy en gebruikersdata. Maar volgens The Wall Street Journal heeft Meta een manier gevonden om aan alle wetgeving te voldoen (via Macrumors).
Daarom zou Meta nu van plan zijn om Threads in december 2023 in Europa te lanceren. Mensen zouden hier van platform gebruik kunnen maken met een speciaal account waarmee je alleen content kunt bekijken en niet kunt posten. Die optie bestaat naast profielen waarmee je wel kunt posten.
Bovendien is het platform kort geleden wat meer losgekoppeld van Instagram. In eerste instantie kon je een Threads-account niet verwijderen zonder het bijbehorende Instagram-account te verwijderen, maar dat gaat ook veranderen. Daarmee is het feit dat Threads gebruikersdata kan importeren vanuit Instagram geen groot probleem meer in de EU.

Wanneer lanceert Threads in Nederland?

Meta zelf heeft nog niet aangekondigd dat Threads binnenkort in de EU lanceert. The Wall Street Journal meldt ook geen exacte datum. Uiteraard merken we het snel genoeg als Threads inderdaad in december in Nederland arriveert.

Populair Nieuws