Komt er ineens een nieuwe Bloodborne game?

News
woensdag, 26 oktober 2022 om 16:30
bloodbornef1580474768
Hoewel Bloodborne een grote fanbase heeft en zelfs is opgenomen in de PlayStation Hits collectie van de PS4 generatie, doet Sony maar weinig met de game. Toch is er nu vrij plotseling een game met de Bloodborne-naam opgedoken. Maar er lijkt iets vreemds aan de hand.
Bloodborne is alweer zeven jaar oud, maar wordt nog steeds gezien als één van de beste games van FromSoftware. Veel fans hopen dan ook al lang op een vervolg, PC-port of zelfs maar een performance patch voor PS5. Daar heeft Sony, de eigenaar van de IP, tot dusver geen gehoor aan gegeven.
Maar nu is er ineens een game met de naam Bloodborne Mobile opgedoken. Deze heeft namelijk een leeftijdsclassificatie gekregen in Australië. Het is alleen maar zeer de vraag of deze titel daadwerkelijk iets te maken heeft met de ‘echte’ Bloodborne.
De ontwikkelaar en uitgever van de game is namelijk Rock Great Games. Wanneer je dat opzoekt krijg je veel resultaten die iets met één of twee van die woorden te maken hebben, maar een spoor van een gamestudio onder deze naam is nergens te bekennen. Ook is het opvallend dat Sony of FromSoftware nergens genoemd zijn in de classificatie. De classificatie zelf is overigens een equivalent van alle leeftijden, wat ook niet bijzonder goed past bij Bloodborne.

Bestaat Bloodborne Mobile echt?

Meestal is een leeftijdsclassificatie een goede indicatie dat een game daadwerkelijk bestaat. Maar als er een Bloodborne Mobile is, lijkt het momenteel goed mogelijk dat deze niets te maken heeft met de PlayStation-game. Wellicht kunnen de makers zelfs in de problemen komen door het gebruik van de naam.