Vandaag komt plotseling een nieuwe The Witcher game uit

News
donderdag, 07 juli 2022 om 9:30
netflix the witcher televisieserie komt eind 2019 uit 149800f1657178617
Liefhebbers van The Witcher kunnen vandaag ineens aan de slag met een nieuwe game. CD Projekt RED komt namelijk met een singleplayer-versie van het kaartspel Gwent.
Al sinds The Witcher 3: Wild Hunt is Gwent een naam die onlosmakelijk verbonden is met de wereld van The Witcher. Waar het eigenlijk bedoeld was al een simpel kaartspel om spelers af en toe een beetje bezig te houden, werd het grootse avontuur van Geralt plotseling gedomineerd door een trading card game.
Vanwege de populariteit van het kaartspel is CD Projekt RED eerder al gekomen met Gwent: The Witcher Card Game al losstaande game. Dat was een multiplayer titel, maar daar komt nu een singleplayer avontuur bij in de vorm van Gwent Rogue Mage. De game komt vandaag, 7 juli, al uit voor PC, iOS en Android. Dat meldt IGN.
De game stond eerst bekend als Project Golden Nekker en was bedoeld als een uitbreiding voor Gwent en blijft dezelfde game mechanics houden. Volgens CD Projekt RED was het idee voor Gwent Rogue Mage gekomen nadat de studio merkte dat er, jaren na de release van The Witcher 3, een grote vraag was naar een PvE-ervaring van Gwent.

Het verhaal van de eerste Witcher ontdekken

Naarmate spelers meer van de wereld verkennen, zullen ze meer kaarten aan hun deck kunnen toevoegen en hun tactiek naar eigen smaak aanpassen. Zelfs voor doorgewinterde Witcher-fans die niet zo happig zijn op Gwent, is het waard om de game te spelen. Spelers volgen namelijk de magiër Alzur en zijn missie om de allereerste Witcher ooit te maken. Het avontuur speelt zich dan ook eeuwen voor het verhaal van Geralt af.
Als je aan de slag wil gaan met Gwent Rogue Mage, dan zal dat ook geen enorme hap uit je spaarrekening zijn. In de VS kost de game slechts 10 dollar - of 20 dollar voor een Premium Edition met skins, cosmetics en kaarten voor de multiplayer game - dus dat zal in Europa waarschijnlijk omgerekend worden tot 10 euro.