The Witcher 4 moet The Witcher 3 overtreffen

News
vrijdag, 01 december 2023 om 14:00
the witcher 4 teaserf1647936992
CD Projekt RED is bezig met een nieuwe The Witcher game. Het duurt nog even voor die uit is, maar na The Witcher 3 zijn de verwachtingen hoog. De regisseur van The Witcher 4 vindt bovendien dat de nieuwe game de vorige moet overtreffen.
Sinds kort is The Witcher 4 de voornaamste focus van CD Projekt RED. Nu Cyberpunk 2077: Phantom Liberty af is, is het team voor The Witcher 4 het grootste team binnen het bedrijf. Het is ook de bedoeling dat dat team grootse dingen bereikt.
In een interview met Italiaanse media laat The Witcher 4-regisseur Sebastien Kalemba weten dat de nieuwe game de grenzen van het RPG-genre moet verleggen, zoals The Witcher 3 dat ook deed (via Wccftech). CD Projekt RED wil volgens Kalemba altijd iets nieuws doen dat nog niet veel voorkomt in RPGs en wat The Witcher 3 baanbrekend maakte is inmiddels juist veel te zien in andere games.
Het is niet duidelijk wat voor plannen Kalemba heeft om The Witcher 4 baanbrekend te maken. Hij kan daar ook nog niet te veel op ingaan. Wel laat hij weten dat The Witcher 3 overtroffen moet worden, met “een intenser verhaal en intensere gameplay”.

The Witcher 4 wordt goed beginpunt voor nieuwkomers

Verder laat Kalemba nog weten dat The Witcher 4 ook voor nieuwkomers interessant zal zijn. Het moet een geschikte game zijn om zonder voorkennis aan te beginnen. Dat is deels uit noodzaak: er is nu al zoveel tijd verstreken sinds The Witcher 3 dat CD Projekt RED zich niet simpelweg kan richten op bestaande fans, maar ook en nieuwe community op moet bouwen.

Populair Nieuws