De PS Plus Essential games voor april 2024 zijn nu speelbaar

News
dinsdag, 02 april 2024 om 12:00
playstation plus newf1655289162
Immortals of Aveum, Minecraft Legends en Skul: The Hero Slayer zijn nu in de PlayStation Store te downloaden en te spelen voor alle PS Plus abonnees.
De nieuwe gratis games van PS Plus Essential zijn vanaf nu te downloaden. Iedereen die geabonneerd is op PS Plus hoeft alleen maar naar de PlayStation Store te gaan om de games te claimen. Dat is zeker de moeite waard, want het is een mooie selectie games.
De games die je kunt claimen zijn Immortals of Aveum, Minecraft Legends en Skul: The Hero Slayer. Wij stellen ze nog even aan je voor.
immortals of aveumf1681471021

Immortals of Aveum

Headliner is deze maand Immortals of Aveum. Immortals is een first person shooter waarin magie de hoofdrol speelt. De game is maar een maand of zeven uit, maar is nu al te spelen op PS Plus. Meestal is dat een slecht teken en de aanleiding is ook hier dat de game in eerste instantie nogal wisselvallig ontvangen werd. Dat is niet helemaal terecht. De game ziet er ronduit prachtig uit en de gevechten lopen door de grote keuze aan magische wapens sterk uiteen.
Ook wij hebben Immortals of Aveum gereviewed en onze eigen Stefan gaf de game een 7. Hij merkte daarbij op:
"Immortals of Aveum doet een aantal dingen echt heel leuk en zet frisse stappen binnen het fps-genre. De magische krachten die je als hoofdpersoon Jak mag gebruiken knallen responsief, zijn ruim aan te passen en voelen verschillend genoeg van elkaar. Alle kleurrijke actie die uit die magie spat, ziet er bovendien heel vet uit op je scherm, al kan dat spektakel er soms voor zorgen dat je het overzicht even kwijt raakt."
Sinds de release heeft de game diverse patches ontvangen en er wordt zelfs gewerkt aan een upgrade naar Unreal v5.2. Eén van de welkome toevoegingen aan de game is een New Game+ optie.
minecraft legends keyartf1680551486

Minecraft Legends

Minecraft Legends is een bijzondere game in de selectie. Het betreft immers een game uit de studios van Microsoft! Minecraft Legends is, na Dungeons, de tweede spin-off van het originele, nog steeds enorm succesvolle Minecraft. In Legends wordt en heel nieuw genre gebruikt, het is immers een real time strategy (RTS) game. Daar moet je niet al te veel diepgang van verwachten, het is meer een RTS voor beginners, zoals onze Shaedon in zijn preview destijds al opmerkte.
"Maar ondanks dat de singleplayer van alles te bieden heeft, is de multiplayer toch wel waar de game het meest in uit lijkt te blinken. [..] De multiplayer is precies wat je verwacht van een RTS en erg vergelijkbaar met bijvoorbeeld Age of Empires. [..] Wat ook bijzonder is aan Minecraft Legends ten opzichte van andere RTS games, is dat je zelf een karakter hebt dat daadwerkelijk rondloopt in de wereld en dus de allays aanstuurt om grondstoffen te verzamelen en constructies te bouwen."

Skul: The Hero Slayer

De derde game is de grote onbekende van deze maand. In dit geval maakt onbekend echter niet onbemind. Deze game van de hand van SouthPAW Games speel je als Skul uit de titel, een skelet dat de demonenwereld moet redden van hun vijanden: de Helden. Als skelet zit alles nogal los, dus kan hij eenvoudig zijn hoofd omwisselen voor een andere, om zo nieuwe aanvalsmogelijkheden aan te leren. Of, als hij zijn oude hoofd nog te waardevol vindt, gebruikt hij er gewoon twee.
Skul werd bijzonder goed gereviewed en krijgt ook in de PlayStation Store ruim 4,5 sterren. De game is het dus zeker waard om uit te proberen.

Populair Nieuws