Cyberpunk 2077 multiplayer mogelijk geannuleerd

  Het is nog maar de vraag of de Cyberpunk 2077 multiplayer modus doorgaat. Het Poolse bedrijf CD Projekt RED zet vraagtekens achter de onlinemodus in een recente bespreking. Voor nu worden de plannen voor de modus heroverwogen.

  Cyberpunk 2077 moet een multiplayer modus krijgen. Tenminste, dat waren de plannen van ontwikkelaar CD Projekt RED. Een recente bespreking zet alleen vraagtekens achter de plannen. Het leek er eerder al op dat de modus uitgesteld zou worden tot 2022, maar nu gaat de modus misschien helemaal niet door. De Poolse ontwikkelaar doet namelijk wat vaag over de ontwikkeling van de onlinemodus.

  In een update over de strategie van het bedrijf doet CEO Adam Kiciński het boekje open over het plan rondom de geplaagde titel. De focus wordt om online-aspecten in de toekomst vanaf dag 1 in haar reeksen te implementeren. Vervolgens stelt Kiciński dat het betekent dat de plannen voor de Cyberpunk 2077 multiplayer iets aangepast kunnen worden.

  "Previously we hinted that our next AAA would be a multiplayer Cyberpunk game, but we have decided to reconsider this plan given our new more systemic and agile approach instead of primarily focusing on one big online experience or game we are focusing on bringing online into all of our franchises one day." - Adam Kiciński

  Toekomst voor de Cyberpunk 2077 multiplayer onzeker

  Hoewel de boodschap van de CD Projekt RED niet direct betekent dat de multiplayer van Cyberpunk 2077 geschrapt wordt, zijn het zeker geen bemoedigende woorden. Eerder dit jaar liet Michał Nowakowski nog weten dat de multiplayer parallel in ontwikkeling was met de oorspronkelijke game. Nu is het onduidelijk of de modus verder uitgesteld wordt of überhaupt nog wel verschijnt.

  CD Projekt Red PR-manager Radek Grabowki liet bij navraag over de situatie weten dat het Poolse bedrijf niets toe te voegen heeft op wat de CEO van CD Projekt RED heeft gezegd. Tegenover IGN zegt hij wel dat er achter de schermen aan online-techniek gewerkt wordt die in de toekomst geïmplementeerd kan worden bij de ontwikkeling van nieuwe titels.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 10 december 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.