'The Walking Dead-series lopen snel helemaal gelijk'

News
dinsdag, 27 juli 2021 om 11:30
the walking dead daryl carolf1631868853
Met inmiddels drie The Walking Dead-series op de buis is het voor de makers niet gemakkelijk om de tijdlijnen allemaal precies naast elkaar te laten lopen. Dat is namelijk ook zeker niet het geval. Waar Fear The Walking Dead zich drie jaar in de zombie-apocalypse afspeelt, zijn de andere series al veel verder qua tijdsbestek. Toch wordt dat misschien binnenkort gelijkgetrokken.
Scott Gimple, chief content officer van The Walking Dead heeft tijdens San Diego Comic-Con @Home aangegeven dat daar binnenkort mogelijk verandering in komt. Tijdens een interview heeft Gimple laten weten dat er namelijk een kans is dat Fear The Walking Dead ook een tijdsprong gaat maken.

"Ze liggen nu behoorlijk ver uit elkaar. We hebben het over dit soort dingen gehad, en ook over dingen in andere series. Dus ik heb een standaard reactie voor je: het is mogelijk." - Scott Gimple

Dat het mogelijk is, komt voor de verhaallijn van de serie ook heel goed uit. Het einde van seizoen 6 liet de deur namelijk goed open voor een flinke tijdsprong. Of die gaat komen, moet alleen nog wel blijken.

The Walking Dead-series lopen langzaam af

Fear The Walking Dead zou een tijdsprong van ongeveer zes jaar moeten maken om qua tijdsbestek weer synchroon te lopen met The Walking Dead en The Walking Dead World Beyond. De twee laatstgenoemde series lopen al een tijdje naast elkaar doordat The Walking Dead in haar negende seizoen een flinke sprong vooruit maakte in de tijd. Toen werd een periode van zes jaar overgeslagen.
The Walking Dead keert volgende maand overigens ook terug voor haar elfde en tevens laatste seizoen. De eerste, officiele trailer daarvan is gisteren uit de doeken gedaan. Deze kun je hier bekijken.