The Queen's Gambit krijgt geen seizoen 2

News
dinsdag, 21 september 2021 om 15:30
schermafbeelding 2020 11 25 om 084055f1632223363
De uitvoerende producenten van The Queen's Gambit hebben bevestigd dat het populaire Netflix-drama niet zal terugkeren voor een tweede seizoen. Tijdens een virtueel panel op de Emmy's van dit jaar zeiden Scott Frank en William Horberg dat ze het verhaal van schaakwonder Beth Harmon (gespeeld door Anya Taylor-Joy) in geen enkele vorm opnieuw zullen laten terugkeren.
Let op: dit bericht bevat spoilers over The Queen's Gambit!
Dit nieuws zou voor velen geen verrassing moeten zijn, gezien het feit dat de serie behoorlijk netjes is afgesloten voor Beth, die niet alleen een van haar grootste carrièredoelen heeft bereikt, maar ook het trauma heeft verwerkt dat haar verleden achtervolgde. De serie heeft ook het verhaal van het boek, waar de show op is gebaseerd, helemaal gebruikt. Eerder werd dan ook al gemeld dat seizoen 2 voor The Queen's Gambit zeer onwaarschijnlijk zou zijn. Het lijkt erop dat Taylor-Joy en haar Queen's Gambit-team graag samen een ander project willen opzetten, zo meldt Deadline.

Waar gaat The Queen's Gambit over?

The Queen's Gambit volgt Beth Harmon, een meesterschaker die geschiedenis schrijft wanneer ze deelneemt aan het internationale schaaktoernooi. De sport is op dat moment voornamelijk voor mannen en de wereldtop kent dan ook geen enkele vrouw, laat staan een vrouw die zo jong is. De serie ging in 2020 in première op Netflix en werd al snel de meest bekeken mini-serie ooit van Netflix, met meer dan 62 miljoen kijkers die het verhaal op de voet volgden.
Wat betreft wanneer Taylor-Joy, Frank en Horberg misschien weer samenwerken, zal het misschien niet voor een tijdje zijn. Taylor-Joy's schema zit namelijk behoorlijk vol. Haar aankomende films zijn onder meer de donkere komedie The Menu van Searchlight en de Mad Max-prequel Furiosa.