The Mandalorian, Loki en WandaVision krijgen toch wel blu-ray release

News
dinsdag, 22 augustus 2023 om 13:30
Het leek erop dat grote series van Disney alleen op de streamingdienst te zien zouden zijn. Nu komen er alleen toch wel blu-ray releases aan van The Mandalorian, Loki en WandaVision.
De laatste jaren zijn streamingdiensten extreem populair geworden, maar is de concurrentie ook enorm gegroeid. Met grote projecten proberen streamingdiensten dan ook klanten te lokken en aan zich te binden. Daar komen dan normaal ook geen fysieke releases van, zodat je wel een abonnement op de streamingdienst moet nemen als je de serie wil zien.
Maar doordat er de afgelopen maanden ineens ook veel Original series verwijderd worden van streamingdiensten, zien fans graag dat er fysieke releases komen van series. Disney voldoet nu deels aan die vraag.
Binnenkort komen er namelijk fysieke blu-ray releases aan van The Mandalorian, Loki en WandaVision. Dat meldt Variety. Het zijn de eerste Disney+ Original Series die fysiek worden uitgebracht. Eerst wordt Loki uitgebracht op blu-ray en 4K UHD blu-ray op 26 september, gevolgd door WandaVision op 28 november. Het jaar wordt afgesloten met de eerste twee seizoenen van The Mandalorian op 12 december.

Extra materiaal voor fysieke releases

Naast de blu-ray en 4K UHD blu-ray discs komen de fysieke releases ook met extra goodies. Zo komen de schijfjes in een speciale Steelbook en is er een nieuwe box-art voor ontworpen. Daarnaast komen de fysieke releases ook met concept art-kaarten en extra materiaal, zonder deleted scenes.
Eerder was al de Steelbook van WandaVision opgedoken, maar destijds was nog niks bekend over een fysieke release. Het leek er dan ook op dat er geen disc zou zitten bij de speciale uitgave en dat fans alsnog de serie alleen via Disney+ moesten kijken. Gelukkig blijkt dat nu niet het geval te zijn.