Release nieuwe Star Wars-serie op vervelende manier aangepast

News
maandag, 21 augustus 2023 om 13:30
Binnenkort verschijnt er weer een nieuwe Star Wars-serie op Disney+. Fans van The Clone Wars en Star Wars Rebels kunnen zich klaarmaken voor een nieuw avontuur van Ahsoka Tano. De release stond gepland voor 23 augustus, maar dat is nu op een potentieel vervelende manier aangepast.
Er wordt nog wel eens op het laatste moment geschoven met de releasedatum van een Disney+ serie. Series worden bijvoorbeeld vlak voor release nog weleens uitgesteld om de eerste twee of drie afleveringen op één dag te kunnen lanceren. Ahsoka had al tijd al een première van twee afleveringen, maar toch is de releasedatum aangepast.
De serie komt nu namelijk niet op 23 augustus uit, maar op 22 augustus. Tenminste, dat is het geval in de VS. Voorheen kwamen nieuwe afleveringen van Disney+-series eigenlijk altijd uit rond middernacht, maar alle afleveringen van Ahsoka zullen verschijnen om 18.00 uur ‘s avonds in de tijdzone van de westkust van de VS en 21.00 aan de oostkust.

Wanneer is de Ahsoka release in Nederland?

Dat is voor veel fans in de VS een gunstige tijd: veel mensen kijken series het liefst ‘s avonds. Maar in Nederland komt de serie alsnog gewoon diep in de nacht uit. Tenzij je vroeg wakker wordt om de serie te kijken, zul je dus pas in de loop van de dag een nieuwe aflevering kunnen zien. Maar Amerikaanse fans hebben de nieuwe aflevering tegen de tijd dat je wakker wordt allang gezien, waardoor social media waarschijnlijk ruim voordat je zelf kunt kijken al vol staat met spoilers.
Hopelijk valt dat mee, maar het lijkt verstandig om social media te vermijden tot je Ahsoka zelf kunt kijken. De nieuwe serie belooft een belangrijk verhaal te worden. Er worden verhaallijnen uit eerdere series opgepakt en de serie brengt een grote schurk naar de tijdsperiode van The Mandalorian.