Disney+ serie krijgt bijzondere ‘fysieke release’

News
maandag, 24 juli 2023 om 17:00
wandavisionf1594733115
Veel filmstudio’s zijn niet echt fan van fysieke releases. Alles dat je op blu-ray of DVD kunt kopen is een reden om een abonnement te nemen op een streamingdienst minder. Opvallend genoeg is er nu een Disney+ serie die een soort van fysieke release krijgt.
Het is vrij zeldzaam dat een streamingserie een fysieke uitgave krijgt. Meestal worden Originals juist gebruikt om zoveel mogelijk nieuwe kijkers te trekken, waarvoor ze zo exclusief mogelijk moeten blijven. Een DVD of blu-ray op de plank van bijvoorbeeld The Mandalorian lijkt dan ook uitgesloten.
Toch kun je de MCU-serie WandaVision binnenkort op je plank zetten. Er komt namelijk een steelbook release van de serie, zo meldt The Direct. Er zijn verschillende versies beschikbaar, elk met verschillende extra verzamelitems. Je verwacht misschien dat er ook meerdere versies beschikbaar zijn voor verschillende formats (DVD, blu-ray, 4K), maar dat is precies wat er bijzonder is aan deze sets: er zijn geen discs of downloadcodes.
De sets zijn gemaakt door het bedrijf Manta Lab, schijnbaar met een licentie van Marvel, maar volgens blu-ray site The Digital Bits is het home video team van Disney hier niet bij betrokken. Disney+ blijft de enige manier om WandaVision daadwerkelijk te kijken. De steelbooks kunnen leuk zijn voor grote fans die iets op de plank willen naast blu-rays van MCU-films, maar meer is het niet.

WandaVision opgevolgd door stapels series

WandaVision was de eerste Disney+-serie in het MCU, maar zeker niet de laatste. In 2021 en 2022 volgden nog meerdere andere series en op dit moment is Secret Invasion te zien. In de toekomst komen er waarschijnlijk minder series, want Disney-CEO Bob Iger vindt dat er misschien iets te hard is ingezet op series.

Populair Nieuws