The Lord of the Rings-trilogie terug in de bioscoop

  Een kleine twintig jaar geleden verscheen het eerste deel van Peter Jackson’s Lord of the Rings-verfilming. De films waren een enorm succes, maar zijn sinds het verschijnen van het laatste deel niet meer grootschalig in de bioscoop te zien geweest. Daar komt nu verandering in: vanaf 8 oktober verschijnen de films opnieuw in de bioscoop.

  New Line Productions, Inc.

  De The Lord of the Rings-trilogie is gebaseerd op J.R.R. Tolkiens gelijknamige fantasy-epos. De boeken verschenen in het midden van de jaren 50 als vervolg op de Hobbit. Peter Jacksons verfilmingen uit 2001, 2002 en 2003 konden rekenen op flinke bezoekersaantallen. De trilogie won bovendien maar liefst 17 Oscars.

  In oktober verschijnt de trilogie opnieuw in de bioscoop. Op 8 oktober verschijnt The Fellowship of the Ring. The Two Towers en The Return of the King verschijnen respectievelijk op 15 en 22 oktober.

  De trilogie voor het eerst ‘Extended’ in de bioscoop

  De films die komende maand in de bioscoop draaien zijn overigens niet de oorspronkelijke theatrale releases. Warner Bros. heeft ervoor gekozen om de Extended Editions, die over de gehele trilogie bijna twee en half uur beeldmateriaal toevoegen, in de bioscoop te laten draaien. Dit is de eerste keer dat deze versies van de films in Nederland op het witte doek te zien zijn.

  Aanhoudende populariteit voor The Lord of the Rings

  De werken van Tolkien zijn nog altijd geliefd en de Lord of the Rings verfilming draagt daar zeker aan bij. Midden-Aarde is ook in de Hobbit-trilogie op het witte doek te zien geweest. Ook is er een tv-serie in de maak voor Amazon.

  De kaartverkoop voor de nieuwe bioscooprelease van de Lord of the Rings-trilogie begint op 18 september. De films zullen in zo’n 75 bioscopen draaien. Hoeveel kaarten er beschikbaar zullen zijn is niet duidelijk, dus wellicht loont het om snel te zijn.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.