Nintendo stopt met de productie van de 3DS

  De productie van de Nintendo 3DS stopt. De 3DS is al sinds begin 2011 te koop. Daar komt over niet al te lange tijd wereldwijd verandering in.

  Ejay

  Hoewel er gerust nog een heel aantal 3DS consoles beschikbaar zijn, is de productie helemaal gestopt. Dit geeft Nintendo aan op de productpagina van de 3DS. Wanneer de productie precies is stopgezet weten we niet, maar de 3DS is wel nog steeds te koop. Wij gaan er nu vanuit dat dat zal duren tot de voorraad helemaal op is. Hoe lang dat nog zal duren is helaas totaal niet in te schatten.

  De opvolger van

  De 3DS was de opvolger voor de reguliere Nintendo DS en dus waren er grote verwachtingen voor het systeem. Toen het apparaat in 2011 beschikbaar werd kwam daar dus een hoop druk bij kijken. Ondertussen zijn er wereldwijd ruim 75 miljoen exemplaren verkocht. Ook is er een aantal andere versies van de 3DS uitgebracht. Zo kwam er een grotere versie van het apparaat uit in de vorm van de Nintendo 3DS XL. Ook kwam even later de Nintendo 2DS uit. De New Nintendo 3DS bracht een hardware upgrade, die ook terug te zien was in de New Nintendo 2DS XL.

  Andere prioriteiten

  Het verschil tussen de 3DS en de 'normale' DS lag hem vooral in het feit dat op de 3DS (vanzelfsprekend) 3D beelden konden worden weergegeven. Dat kon zonder speciale bril, in tegenstelling tot het 3D dat bekend was uit de bioscoop. De Nintendo 2DS liet dan weer helemaal geen 3D beelden zien. Ondertussen heeft Nintendo hun focus van de 3DS afgehaald. De Nintendo Switch is op dit moment de grootste prioriteit, wat zeker terug te zien valt in de verkoopcijfers van de nieuwere console.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.