Games op Xbox Series S kleiner dan op de Series X

  Microsoft heeft in een interview met IGN aangegeven dat het formaat van de games voor Xbox Series X anders zal zijn dan op de Xbox Series S. De kleinere, volledig digitale, console krijgt ook een kleinere installatie.

  Jason Ronald, director of program management bij Xbox, heeft dit in een interview met IGN aangegeven. Hij vertelde dat de installatiegrootte van games op de Xbox Series S een stuk kleiner zal zijn dan op de grote broer van de console, de Xbox Series X. Het formaat van games op de S versie zal ongeveer 30% kleiner zijn, omdat er andere textures gebruikt worden op de console. De graphics van de Xbox Series S zullen dan ook een resolutie van 1440p halen op 60 frames per seconde in plaats van de 4K resolutie van Xbox Series X games.

  'Ontwikkelaars zijn vrij om te doen wat ze willen op Xbox Series S'

  Ronald benadrukte daarbij dat de controle hierover volledig in handen van ontwikkelaars is en dat dit slechts een verwachting is die hij heeft. Hij denkt dat ontwikkelaars andere mipmaps kiezen voor de Xbox Series S versie. De keuze zal door de XBox Series S en X varianten in ieder geval intelligent opgepikt worden zodat er vanuit dezelfde game verschillende assets gebruikt kunnen worden.

  Dit is een goed gegeven, gezien de Xbox Series S een opslag zal kennen van 512 GB, wat een stuk minder is dan de 1 TB die de Xbox Series X meekrijgt. Door kleinere bestanden mee te sturen, zal de SSD van de console een stuk minder snel vol zitten.

  De Xbox Series X en S komen uit op 10 november. De pre-orders van de console gaan live op 22 september. Waar de console te pre-orderen is, lees je hier!

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.