Opnames Lord of the Rings serie weer van start in Nieuw-Zeeland

  Door het coronavirus moesten ook de opnames van de aankomende Lord of the Rings serie worden geschrapt. Het productieteam heeft nu weer groen licht gekregen om met de opnames van start te gaan in Nieuw-Zeeland.

  New Line Productions, Inc.

  Na het einde van Game of Thrones is er een groot gat in de markt als het aankomt op fantasy series. Netflix probeert dat gat te vullen met The Witcher, terwijl Amazon vol inzet op de Lord of the Rings serie. Het mediabedrijf investeert er tientallen miljoenen in en het project begint steeds meer werkelijkheid te worden.

  Het is dan ook goed nieuws voor Amazon dat het productieteam groen licht heeft gekregen van Nieuw-Zeeland om met de opnames te beginnen. Het land heeft bijna geen gevallen van het coronavirus meer en weert dan ook de meeste mensen, om verdere verspreiding te voorkomen. Omdat een groot gedeelte van de productie van The Lord of the Rings bestaat uit Nieuw-Zeelanders, mogen de opnames dus weer van start, dat meldt Collider.

  Ook andere opnames weer van start

  De fantasy serie van Amazon is niet de enige serie die groen licht heeft gekregen van de regering in Nieuw-Zeeland. Ook Cowboy Bebop mag weer van start gaan met de opnames, om dezelfde reden als The Lord of the Rings. Volgens Variety zullen alle filmprojecten die momenteel lopen in het land goed zijn voor 3000 nieuwe banen en 400 miljoen dollar in de economie pompen. Het is dus duidelijk waarom Nieuw-Zeeland maar al te graag die projecten weer van start ziet gaan.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.