The Lord of the Rings krijgt anime-film in 2024

News
dinsdag, 15 februari 2022 om 12:00
lord of the ringsf1616750710
Er is een hoop gaande als het aankomt op film en tv gebaseerd op het werk van J. R. R. Tolkien. In september komt Amazon eindelijk met haar langverwachte tv-serie. Maar Warner Bros. heeft ook een project in aantocht, namelijk een anime-film.
De anime-film heet The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim en speelt zich zo’n tweehonderd jaar voor The Hobbit af. De film vertelt het verhaal van Helm Hammerhand, de koning van Rohan. In de film zien we ook het ontstaan van Helm’s Deep, het fort uit The Two Towers.
De film wordt gemaakt door de anime-studio Sola Entertainment. Kenji Kamiyama zal de film regisseren, samen met Joseph Chou. Beiden werkten eerder aan Blade Runner: Black Lotus. Kamiyame is ook bekend van Ghost in the Shell: Stand Alone Complex.

Heeft War of the Rohirrim te maken met de Amazon Prime serie?

Zoals gezegd is War of the Rohirrim een Warner Bros.-project. Deze film heeft dan ook meer te maken met Peter Jacksons Lord of the Rings-verfilming dan met de Amazon Prime-serie. Een groot deel van het creatieve team voor de anime, waaronder de schrijver, werkte eerder aan de filmtrilogie.
Amazon heeft bovendien geen rechten om een film te maken. De filmrechten van The Lord of the Rings liggen nog bij Warner Bros., al kan daar wel verandering in komen. Het bedrijf dat uiteindelijk over deze rechten gaat biedt ze namelijk weer te koop aan.