The Lord of The Rings-rechten worden verkocht voor enorm bedrag

News
vrijdag, 11 februari 2022 om 11:30
lord of the ringsf1625037410
De huidige eigenaar van The Lord of the Rings-rechten, de Saul Zaentz Company, gaat de rechten verkopen. Amazon lijkt de hoofdkandidaat om de rechten op te pakken en haar Lord of the Rings-aanbod te vergroten.
De rechten van The Lord of the Rings voor films, games, merchandise, live events en pretparken lijken binnenkort geveild te worden. Dat meldt Variety. Het grote bedrijf Amazon heeft naar verluidt al interesse getoond in de rechten van de franchise. Aangezien Amazon in september de release van haar splinternieuwe serieThe Rings of Power’ heeft gepland is het dan ook geen verrassing dat het bedrijf de andere rechten van The Lord of the Rings wil bemachtigen.
De rechten worden geschat op een waarde van zo’n 2 miljard dollar, een gigantisch bedrag. Hoewel Amazon al interesse heeft getoond wil dat niet zeggen dat er niet veel andere geïnteresseerden zullen zijn op de veiling, waardoor de waarde mogelijk ook nog eens kan gaan stijgen.

Puzzelen met Lord of the Rings-rechten

Toch gaan niet alle rechten over de toonbank, Warner Bros. zal een aantal rechten van de Lord of the Rings films zelf houden via New Line Cinema. Hoewel New Line Cinema de live-action trilogie produceerde is er wat onenigheid over de huidige bezitter van de rechten. Warner Bros. is namelijk van mening dat de rechten van de trilogie bij New Line Cinema liggen, waar Saul Zaentz Company weer van mening is dat zij de rechten sinds 2021 hebben gekregen. De onduidelijkheid hierover ligt grotendeels bij het feit dat Warner Bros. niet actief bezig is met het ontwikkelen van nieuwe content voor de franchise.
Amazon’s The Rings of Power komt dus in peptember uit op Prime Video. Hoewel er nog geen trailer is uitgekomen voor de nieuwe serie zijn er al wel een paar andere dingen bekend. Zo is de teaser voor The Rings of Power door Prime op YouTube gezet en zouden we tijdens de Super Bowl de eerste trailer voor de serie krijgen. Ook zijn er al een aantal foto's van de serie gedeeld.