Steam trakteert op toffe gratis game

News
dinsdag, 15 februari 2022 om 12:30
dear esther landmark editionf1644916716
We mogen ons weer gelukkig prijzen want er kan nu tijdelijk een gratis game gescoord worden op Steam! Je moet er alleen wel snel bij zijn, voordat de actie voorbij is.
Mocht je nog opzoek zijn naar een nieuwe game, maar heb je geen idee waar je voor moet gaan? Of wacht je op de release van een game maar zoek je nog iets voor in de tussentijd? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Ontwikkelaar The Chinese Room geeft namelijk gratis Dear Esther: Landmark Edition weg op Steam.

Emotionele achtbaan in Schotland

Dear Esther: Landmark Edition is een narrative game. Dit betekent dat de game je door middel van een voice-over meeneemt op een avontuur. Door het mooie landschap van de Outer-Hebriden wordt je meegenomen en worden de details besproken van de brieven die je stuurde naar je overleden vrouw. Dit alles in de hoop om de reden van haar mysterieuze dood te achterhalen. Dear Esther is dan ook een game over 'liefde, verlies, schuldgevoel en redding', volgens The Chinese Room.
De in 2012 uitgekomen game kreeg een remake met de Unity engine in 2017. Hierdoor was het mogelijk om de game een complete audio remaster te geven en een 'director’s commentary mode' toe te voegen waarin de regisseurs van het spel je meer vertellen over de wereld om je heen.
  • Bekijk hier de trailer voor Dear Esther: Landmark edition!
De game die normaal een prijs zou hebben van zo’n 9,99 euro is momenteel gratis te bemachtigen vanwege het 10-jarige jubileum van de game. Maar wees er wel snel bij, want op 16 februari is de actie alweer voorbij!