The Last of Us is de tegenhanger van deze franchise

News
maandag, 09 januari 2023 om 18:00
the last of us part 1f1672329827
Dat The Last of Us voortbouwt op eerdere zombie-games is misschien geen grote verrassing. Maar de ene zombie-game is de andere niet. The Last of Us is zelfs bedoeld als directe tegenhanger van een andere bekende franchise met ondoden.
Zombies en andere ondoden zijn al sinds jaar en dag een populaire vijand in games. Er zijn dan ook veel uiteenlopende games gemaakt rondom zombies. Zo kunnen The Last of Us en Resident Evil op sommige manieren nauwelijks met elkaar vergeleken worden.
Toch is Resident Evil van grote invloed geweest op The Last of Us, namelijk als voorbeeld van wat The Last of Us-bedenker Neil Druckmann niet wilde doen, zo laat Druckmann weten in een interview met The Hollywood Reporter. Hij geeft aan van Resident Evil te houden, maar dat hij niet op dezelfde manier over de top wilde gaan.

The Last of Us als tegenhanger van Resident Evil

Resident Evil gaat volgens Druckmann om variatie in vijanden en over de top gevechten met bijvoorbeeld enorme spinnen. Maar The Last of Us moest een game worden over intieme relaties, zoals de onconditionele liefde tussen een ouder en een kind. Daarbij moesten de mooie en de minder mooie dingen die daaruit voort kunnen vloeien aan bod komen.
The Last of Us is de laatste tijd een veelbesproken game, wat veel te maken heeft met de aankomende HBO serie. Deze gaat binnenkort in première op HBO Max. Vanaf volgende week zijn Joel en Ellie te zien op je tv, in de gedaantes van Pedro Pascal en Bella Ramsey.