Microsoft hanteert opmerkelijke tactiek om Activision deal er doorheen te krijgen

News
maandag, 09 januari 2023 om 17:30
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Microsoft probeert al een jaar lang de overname van Activision Blizzard er doorheen te krijgen. De techgigant gaat nu voor een opmerkelijke tactiek om de deal goed te laten keuren, namelijk door te laten zien wat voor goede werkgever het is.
Er is de laatste tijd veel te doen om vakbonden in de game- en techindustrie. Waar je je in Nederland gewoon kan aanmelden bij een vakbond voor een beroepsgroep, moet je in de Verenigde Staten per werkgever of werkplek zelf een vakbond oprichten. En die moet vervolgens goedgekeurd worden door de werkgever zelf - of geforceerd worden door een rechter.
Daar zijn niet alle werkgevers natuurlijk happig op, want een verdeelde groep werknemers kan minder effectief eisen stellen. Er zijn dan ook meerdere uitgevers en ontwikkelaars die er alles aan doen om de vorming van een vakbond tegen te gaan. Bij Microsoft is dat alleen niet het geval.
De techgigant maakt dat pontificaal duidelijk door middel van een advertentie in The Washington Post, zo meldt The Verge. In de advertentie laat Microsoft, samen met de Communications Workers of America, weten dat werknemers vrij zijn om een vakbond op te richten. Er wordt ook daad bij woord gevoegd, want vorige week is de ZeniMax Media Union officieel goedgekeurd.

Waarom komt Microsoft met deze advertentie?

Dat Microsoft nu ineens met dit statement komt is vrij opmerkelijk. In de advertentie wordt het verpakt als een soort goed voornemen voor het nieuwe jaar, maar het is natuurlijk ook geen geheim dat Microsoft momenteel is een rechtszaak verwikkeld is met de FTC omtrent de Activision Blizzard deal.
Het lijkt erop dat het bedrijf wil laten zien wat voor goede werkgever het is en dat het goed is voor iedereen als de overname wordt goedgekeurd. Bij de studio’s van Activision Blizzard wordt er dan ook al een tijdje geprobeerd om een vakbond op te richten. Soms met succes, maar de uitgever doet er alles aan om het tegen te houden. Dat zal dus veranderen als Microsoft het roer overneemt.

Populair Nieuws