5 aanraders op Disney+ die je moet zien!

Article
dinsdag, 14 maart 2023 om 14:00
disneylogof1677859013
Dat Disney+ Star Wars en Marvel herbergt weten we allemaal wel, maar de streamingdienst kent nog veel meer content en daar zitten mooie pareltjes tussen. Wij hebben vijf tips voor jullie die jullie misschien niet op Disney+ verwacht hadden.

Chip'n Dale Rescue Rangers

Wie kent Knabbel en Babbel niet? De twee eekhoorns maakten jarenlang Donald Duck het leven zuur op jacht naar eikels, maar maakten ook furore in Rescue Rangers, een tv-serie uit de begin jaren negentig. In deze film steekt Disney de draak met de eigen neiging om oude films en helden in een nieuw CGI jasje te steken.
Knabbel is nog ouderwets 'plat', terwijl Babbel een CGI operatie ondergaan heeft en het beurzencircuit afstruint. De beide vrienden zijn flink uit elkaar gegroeid maar moeten weer samenwerken als voorheen als een gezamenlijke vriend spoorloos verdwijnt.
De film zit vol geeky grappen en verwijzingen naar de eigen Disneyhistorie waarbij de trend om historische cartoons te digitaliseren en 'moderniseren' flink op de hak genomen wordt. De kans is groot dat je deze film gemist hebt, maar dat is volledig onterecht. Wij raden deze film dan ook absoluut aan om alsnog te kijken!

10 Things I Hate About You

Er zijn best veel romcoms te vinden op Disney+ en het is lastig om daar een een echt goede tussen te vinden. 10 Things... zou wel eens die film voor je kunnen zijn. Het verhaal is losjes gebaseerd op Shakespeare's The Taming of the Shrew en kent een nog jonge Heith Ledger als bad boy Patrick Verona.
Het verhaal is al best grappig, hoofdpersoon Cameron wordt verliefd op de populaire Bianca, maar die mag pas op date als de oudere zus Kat (gespeeld door Julia Stiles) dat ook doet.
Er is Cameron dus veel aan gelegen dat Kat een vriend krijgt. Hij probeert dan ook Patrick Verona (gespeeld door Ledger) te koppelen om zelf een kans te maken bij Bianca. De problemen beginnen pas echt als Patrick daadwerkelijk gevoelens begint te krijgen voor Kat en dat was de bedoeling niet!
Is het verhaal niet echt heel origineel, de performance van Stiles en Ledger zijn bijzonder sterk en maken de film nét even wat beter dan de gemiddelde romcom.
Wil je dus een romantisch avondje organiseren, dan is dit een prima keuze!

Avatar

Met het enorme succes van Avatar: The Way of Water kunnen we ons voorstellen dat je terugdenkt aan het origineel. Vrijwel iedereen heeft de film gezien, maar heeft vooral onthouden dat de film ging over blauwe wezens in een prachtige 3D wereld met enorm veel kleuren.
Hoog tijd om het geheugen op te frissen en Avatar nog eens te bekijken! Gelukkig staat de film gewoon op Disney+, inclusief een groot aantal specials over de film en een trailer voor de nieuwe film en een 'deep dive' (pun intended).
Volg Jake op zijn reis naar Pandora, waar hij gaat helpen een kostbaar mineraal te delven, maar waar hij in aanraking komt met de lokale bevolking, de Na'vi. Jake kruipt in een Avatar, een soort tussenvorm tussen de mensen en Na'vi fungeert als beveiliger van de wetenschappers ter plekken, maar raakt van hen gescheiden en komt zo in contact met de Na'vi. Het duurt niet lang of hij moet kiezen waar zijn loyaliteit ligt, bij de mensheid of bij de inheemse Na'vi.
Helaas biedt Disney+ geen 3D ondersteuning, maar ook 'plat' is Avatar absoluut de moeite waard!

Last Man on Earth

Deze tv serie was eerst te zien op Fox, maar is nu op Disney+ beland. De serie beslaat vier seizoenen en vertelt het postapcoalyptische verhaal van Phil Miller, die als een van de weinigen een dodelijk virus overleeft dat vrijwel de hele mensheid uitgeroeid heeft. Phil is de wanhoop nabij als plots Carol Pilbasian opduikt. Ze denken samen de enig overlevenden te zijn en besluiten samen voor nieuwe generaties mensen te moeten zorgen.
Als er ook andere, alleen maar vrouwelijke overlevenden beginnen te verschijnen wordt het voor Phil behoorlijk lastig.
De serie kent vier seizoenen en eindigt in een enorme cliffhanger, maar over het algemeen wordt dit toch als een prima afsluiter van de serie gezien. Een vijfde seizoen zou eerder als een nieuw begin gezien moeten worden, dus dat het daar nooit van gekomen is, is eigenlijk niet zo heel erg.
Last Man on Earth is vermakelijk en de kans is erg groot dat je de serie nog nooit gezien hebt. Dat is een gemiste kans, die je nu goed kan maken!

Mila No Multiverso

Sinds Marvel het multiversum geopend heeft kunnen we er niet omheen: films en series waarin dat multiversum centraal staat. Hoewel Marvel's Dr Strange in the multiverse of Madness rechts ingehaald werd door Everything, everywhere, all at once en we met spanning wachten op Spider-Man: Across the Spider-Verse er nog ruimte genoeg in het multiversum voor meer universum-overstijgende films en series.
Althans, dat denken de makers van Mila No Multiverso, Science Fiction comedy waarin Mila op haar 16e verjaardag een vreemd cadeau krijgt van haar moeder. Het cadeau blijkt haar de gave te geven om naar andere universums te springen en daarmee begint de reis van haar leven. De serie is gloednieuw en nog maar net op Disney+ verschenen, dus dit is een mooi moment om in te stappen.